Skupaj z bralci in s poslušalci silvestrovali v Sarajevu

Skupaj z bralci in s poslušalci silvestrovali v Sarajevu
Akcije
Tipografija

S turistično agencijo Relax, z Novim tednikom in Radiem Celje smo se poslovili od leta 2022 in vstopili v leto 2023 z najboljšimi upanji, da bomo še večkrat skupaj letovali in potovali. V Sarajevu smo bili tokrat nastanjeni v odličnem hotelu Hollywood, kjer smo tudi silvestrovali.

Ogromno smo tudi videli in doživeli. Med drugim smo si ogledali Tunel spasa, ki je bil zgrajen pod nogami vojakov Združenih narodov in le 50 metrov od položajev vojske Republike Srbske. Povezoval je dva položaja bosanske armade. Prav tako smo si z lokalno vodnico ogledali mestno hišo, džamije, staro pravoslavno cerkev in katoliško katedralo ter druge zanimivosti Sarajeva. Z gondolo smo se zapeljali na Trebević in uživali v odličnem razgledu, ki nam ga je ponudil tudi Avaz Twist Tower, 40-nadstropni in 172 metrov visok nebotičnik v Sarajevu, kjer ima sedež bosanski časopis Dnevni avaz. V 35. nadstropje, kjer je razgledna ploščad, smo prišli v pičlih desetih sekundah.

Na Baščaršiji smo si vsekakor privoščili specialitete Sarajeva, sanjske čevapčiče in uživali v pravi bosanski kavi.

Na novoletni dan smo si privoščili sprehod do izvirov reke Bosne in uživali v parku, ki je ena od priljubljenih naravnih znamenitosti države.

V naslednjih dneh bo znano, kam bomo šli na letovanje, kamor ste vabljeni prav vsi.

Simona Brglez

 

Z VAMI V ŽIVO

Živa Dobnik

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Sledite nam

OBRAZCI

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)