Veronikina nagrada Borutu Gombaču

Veronikina nagrada Borutu Gombaču
Regija danes
Tipografija

 

Borut Gombač je letošnji Veronikin lavreat. Sinoči je predsednik žirije dr. Igor Divjak v celjskem Narodnem domu utemeljil izbor avtorja najboljše pesniške zbirke leta. Med nominiranci so bili še Vesna Liponik, Jana Putrle Srdić, Lucija Stupica in Uroš Zupan. Zlatnik poezije za življenjski pesniški opus je prejel Iztok Geister Plamen. Malo Veroniko za najboljšega srednješolskega pesnika je letos osvojil celjski maturant Aljaž Primožič.

 

 

Veronikino nagrado že vrsto let podeljuje Mestna občina Celje. Letošnji prejemnik Borut Gombač je svojo zmagovalno zbirko ustvarjal kar deset let, a kot sami pravi, tu ne gre za mukotrpno delo, pač pa za posebne užitke.

Tokratni Večer poezije, kot se imenuje vsakoletna slavnostna podelitev pesniške nagrade, je bil nekoliko drugačen v skladu z razmerami, saj se je dogodka lahko udeležilo le omejeno število ljubitelje poezije. Letošnjo podelitev Veronikine nagrade je še zadnjič pripravilo celjsko podjetje Fit media, ki je po četrt stoletja organizacijo predalo Hiši kulture Celje.

Foto: Andraž Purg - GrupA

 

Preberite več v Novem tedniku

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Z VAMI V ŽIVO

Boštjan Oder in Bojana Avguštinčič

voditelj

Trenutno poslušate:

Sledite nam

OBRAZCI

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)