Krožišče na Dečkovi cesti že v uporabi

Krožišče na Dečkovi cesti že v uporabi
Regija danes
Tipografija

V Celju so sinoči odprli krožišče na Dečkovi cesti, ki so ga začeli urejati v začetku meseca. Vrednost projekta znaša nekaj več kot 145.000 evrov. Spomladi bodo opravili še dela, ki jih trenutno zaradi nizkih temperatur ne morejo izvesti.

Krožišče bo olajšalo pretok prometa na tem območju, kjer je posebej v času prometne konice velika gneča. Kot pravijo v celjski občini, bo nova prometna ureditev bistveno pripomogla k bolj varnemu vključevanju prometa (tudi kolesarskega) z Opekarniške na Dečkovo cesto in obratno. Z novim krožiščem smo pridobili nov krak glavnega uvoza na Celjski sejem.

Posebnost in novost eksperimentalnega krožišča je levi zavijalni pas znotraj jedra krožišča, ki je predviden za tiste voznike, ki zavijajo levo z Dečkove ceste proti Opekarniški, vendar jim ne daje prednosti pred prometnim tokom, ki poteka v rondoju.

Poleg izvedbe eksperimentalne prometne ureditve z umestitvijo krožišča izvedli odvodnjavanje, uredili javno razsvetljavo in postavili novo prometno signalizacijo. Fino preplastitev cestišča in talne označbe bo izvajalec izvedel spomladi ob ustreznih temperaturah, še pravijo v celjski občini.

 

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Z VAMI V ŽIVO

Janže Fric

voditelj

Trenutno poslušate:

Sledite nam

OBRAZCI

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)