Se epidemija v regiji umirja? Spodbudni podatki iz celjske bolnišnice.

Se epidemija v regiji umirja? Spodbudni podatki iz celjske bolnišnice.
Regija danes
Tipografija

Sodeč po informacijah z današnje spletne konference regijskega števa Civilne zaščite za Zahodno Štajersko se epidemija koronavirusa na Celjskem vendarle nekoliko umirja, epidemiološka slika v regiji pa izboljšuje. Kljub temu pa poveljnik CZ za Zahodno Štajersko Janez Melanšek poziva prebivalce naj bodo skrajno zadržani in odgovorni druženju s bližnjimi in se poslužujejo virtualnih stikov. Ob neupoštevanju ukrepov je velika nevarnost, da po novem letu pride do tretjega vale, ki bo lahko še precej hujši, kot je je drugi val.

Strokovni direktor celjske bolnišnice Franc Vindišar je povedal, da so prvič po daljšem času zaznali upadanje števila števila hospitaliziranih covidnih bolnikov, čeprav se bo njihovo skupno število od začetka epidemije že bliža tisoč. Trenutno je v bolnišnici 137 bolnikov s covid-19, dvajset jih pri tem potrebuje oskrbo z umetnim predihavanjem na intenzivnem oddelku. Povedal je še, da k boljšemu stanju v bolnišnici pripomoglo tudi, da je občutno zmanjšalo tudi število okuženih med zaposlenimi v bolnišnici, tudi sam pa je pozval, naj si ljudi med prazniki oblikujejo čim ožje socialne mehurčke.

Tudi v treh domovih za starejše na Celjskem, kot smo lahko slišali od direktoric, se stanje počasi umirja. Janja Podkoritnik Kamenšek iz Doma starejših v Laškem je povedala, da je tam trenutno 75 okuženih stanovalcev, iz rdeče cone v kongresnem centru Thermane pa jih bodo že začeli vračati. Podobno število okuženih je tudi v Domu starejših na Polzelu, kjer pa v zadnjih dne ne beležijo novih okužb. Tudi iz Doma v starejših v Vojniku prihajajo spodbudne novice, okuženih je še nekaj več 42 stanovalcev, ob koncu tednu pa naj bi jih dobra tretjina ozdravela.

Foto: SHERPA

Z VAMI V ŽIVO

Bojan Kovač

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Sledite nam

OBRAZCI

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)