Ipavčev balet Možiček v novi preobleki

Ipavčev balet Možiček v novi preobleki
Regija danes
Tipografija

 

Ob stoti obletnici smrti skladatelja Josipa Ipavca so v Hiši kulture Celje pripravili novo postavitev Možička, prvega in največkrat izvajanega slovenskega baleta.

 

 

 

Gre za mednarodni projekt, ki ga je idejno zasnovala celjska plesalka Mojca Majcen, ki je že pred časom povezala Festival Velenje in Hišo kulture Celje. K sodelovanju so iz tujine poleg plesalcev povabili tudi koreografa Aleksandra Ilića iz Srbije in priznanega albanskega koreografa Gjergja Prevazija. Dramaturginja je Celjanka Nuša Komplet Peperko.

Več o predstavi, Gregor Deleja, Hiša Kulture Celje:


 „Preplet klasičnega in sodobnega plesnega izraza na tri Ipavčeve skladbe (Scherzo, Triglavska koračnica in Ave Maria) nas uvede v svet njegovega Možička. V toplo, domačo, komično, skorajda arhetipsko ljubezensko intrigo med mladima zaljubljencema, z mislijo, da happy end ni nujno poročno slavje. V Ipavčevemu Možičku, kjer ostajamo zvesti njegovi glasbeni predlogi, ohranjamo ljubezen kot osrednji motiv, a ga razpremo v številne možne izraze.“ so o predstavi zapisali v Hiši kulture Celje.

Predpremiera predstave bo 2. decembra ob Kulturnem domu Velenje, premiera pa 27. decembra ob 19:30 v Gledališču Celje.

 

 

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Z VAMI V ŽIVO

Boštjan Oder in Bojana Avguštinčič

voditelj

Trenutno poslušate:

Sledite nam

OBRAZCI

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)