Občina bo neurejeno parkirišče pri tržnici uredila v trg

 Občina bo neurejeno parkirišče pri tržnici uredila v trg
Regija danes
Tipografija

Mestna občina Celje bo letos uredila nov trg pri celjski tržnici. Trenutno je tam neurejeno parkirišče, po ureditvi pa bo to območje namenjeno različnim dogodkom, hkrati bo tržnici zagotavljalo več tržnega prostora, pravijo v celjski občini.

Gre za okoli 470 kvadratih metrov veliko območje, ki ga na severni in zahodni strani zaokrožujeta Savinova in Linhartova ulica. Čeprav je bilo že pred desetimi leti to območje zasnovano kot urbana, zelena površina, izvedba tega dela trga zaradi zasebnega lastništva po navedbah občine ni bila mogoča. Konec leta 2020 je Mestna občina Celje uspela odkupiti zemljišče, pred kratkim pa je podpisala pogodbo s podjetjem VOC Celje, ki je bilo na javnem razpisu izbrano za izvajalca gradbenih del.

Dela naj bi začeli v pomladnih mesecih. Ureditev trga je ocenjena na okoli 350 tisoč evrov. Izvajalec bo obnovil tudi vse potrebne komunalne priključke in celovito preuredil pohodne površine. Sočasno je predvidena izvedba kakovostne urbane opreme in postavitev nove javne razsvetljave. Ker je celotno območje starega mestnega jedra razglašeno za kulturni spomenik naselbinske dediščine, bo poseg izveden po pogojih in s soglasjem celjske območne enote Zavoda za varstvo kulturne dediščine. V Mestni občini Celje pravijo, da bodo ohranili tudi mogočni divji kostanj, ki raste na tem območju. Pred tremi leti so njegovo rastišče zaščitili.

BA

Z VAMI V ŽIVO

Andreja Petrovič

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam