V Andražu nad Polzelo konec tedna v znamenju jabolk

V Andražu nad Polzelo konec tedna v znamenju jabolk
Regija danes
Tipografija

V Andraž nad Polzelo se konec tedna po štirih letih vrača sadjarska in kulinarična razstava. Njeno odprtje s kulturnim programom in z druženjem bo v petek ob 17. uri v domu krajanov.

Na ogled bo več kot sto starih sort jabolk in hrušk ter slastnih sadnih dobrot in pijač, ki jih boste lahko tudi poskusili. Obenem bodo lahko obiskovalci poklepetali s strokovnjaki s področja kmetijstva in prehrane. Ogled razstave bo mogoč še v soboto in nedeljo od 9. do 17. ure.

Zametki sadjarskega praznika segajo v čas, ko je na prelomu iz 19. v 20. stoletje v Andražu nad Polzelo služboval nadučitelj Miloš Levstik, ki je naredil veliko za razvoj sadjarstva, vinogradništva in vrtnarstva. Po njegovi zaslugi se je kraj začel zelo spreminjati, saj so zrasli številni sadovnjaki.

Danes tovrstno tradicijo nadaljuje domačin Konrad Brunšek, ki se je pred več kot tridesetimi leti odločil, da bo poskušal obnoviti bogastvo starih sort, ki so nekoč uspevale po andraških gričih. To mu je uspelo v polni meri, saj je v njegovem sadovnjaku približno dvesto različnih sort jabolk in hrušk.

Z VAMI V ŽIVO

Andreja Petrovič

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam