Tretji kandidat je Primož Brvar

Tretji kandidat je Primož Brvar
Regija danes
Tipografija

Znan je tretji kandidat na letošnjih županskih volitvah v Celju. Socialni demokrati s podporo Mladega foruma pošiljajo v župansko tekmo Primoža Brvarja, direktorja celjske družbe Nepremičnine. Pred dnevi je predstavil svojo kandidaturo in  program pod geslom Srčno. Za Celje do 2030.

Primož Brvar je diplomirani zdravstvenik in magister poslovnih ved. V politiki ni novinec, saj ima izkušnje kot svetnik v celjskem mestnem svetu. Je predsednik celjskega odbora SD. »Poznam ustroj, delovanje in izzive mesta. Kot socialni demokrat sem zavezan vrednotam svobode, solidarnosti, enakosti, pravičnosti, miru spoštovanja in sodelovanja ter zato odprt za sodelovanje z vsemi, ki te vrednote delijo.«

Ekipa SD Celje je skupaj z Brvarjem pripravila razvojni program Srčno. Za Celje do 2030. »Ne kandidiramo proti sedanjemu županu, kandidiramo za novo razvojno obdobje Celja. Želimo si, da Celje napreduje in vemo, da zmore več,« je povedal Primož Brvar. Po njegovem je pomembno zagotoviti dvig kakovosti življenja Celjanov. Mesto mora biti regionalno središče na področju gospodarstva, izobraževanja, kulture in športa. Želi si, da bi v mesto dobili še kakšno fakulteto, državno ustanovo in razvojna podjetja. V mestne četrti in KS je treba pripeljati vsebine, ki jih izvajajo javni zavodi za različne generacije. Hkrati mora biti del proračuna namenjen projektom, ki jih bodo ljudje sami izbirali. »Zagotoviti je treba tudi javni red in varnost v mestu,« meni Brvar, ki si bo prizadeval za zagotavljanje stanovanj za vse generacije ter zlasti za službena stanovanja, s katerimi bi bilo mogoče pritegniti v mesto nov kader, ki bi prinesel dodano vrednost.

V dialogu z državo bi rad povečal delež državnih naložb, kot so izgradnja celjske obvoznice, okoljska sanacija in urejanje poplavne varnosti.

Na volitvah 20. novembra naj bi se po do sedaj znanih podatkih za glasove volivcev potegovala tudi sedanji župan Bojan Šrot in neodvisni kandidat Matija Kovač.

Foto: azhiv SD Celje

Z VAMI V ŽIVO

Bojan Kovač

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Sledite nam

OBRAZCI

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)