Voda ogrožala hiše, v Velenju in na Vranskem sta se sprožila plazova

Voda ogrožala hiše, v Velenju in na Vranskem sta se sprožila plazova
Regija danes
Tipografija

Gasilci so včeraj popoldne in zvečer zaradi močnega dežja imeli ogromno dela tudi na Celjskem. Zaradi padavin so na območju občine Šmarje pri Jelšah začeli naraščati vodotoki, težave pa je povzročala tudi meteorna voda. V Šentvidu pri Grobelnem je voda ogrožala stanovanjsko hišo, posredovali so gasilci PGD Šentvid pri Grobelnem. V Zibiki pa je Zibiški potok prestopil bregove in ogrožal stanovanjsko hišo, zaradi česar so jo morali zavarovati tamkajšnji gasilci. (SŠol, ŠO)

Preteklo noč je zemeljski plaz zasul javno pot Ločica–Zahomce–Dol–Tabor (foto). Zaradi odprave posledic plazu bo od 30. septembra do preklica cesta neprevozna in zaprta za ves promet.

Tudi v Velenju so imeli kar nekaj težav. Gasilci so morali odstranjevati podrta drevesa, s tehničnim posegom so zaprli tudi zapornice suhega zadrževalnika na Celjski cesti. V Kavčah se je sprožil zemeljski plaz, na terenu so gasilci iz Šentilja pri Velenju, Pesja in Velenja, kraj sprožitve plazu si je ogledal tudi predstavnik štaba Civilne zaščite občine Velenje.

V Laškem so morali gasilci preusmeriti preusmerili tok vode, črpati pa so jo morali iz nekaterih hiš. Podobno je bilo tudi na območju Loke pri Žusmu v občini Šentjur in v Podsredi. V Novi Cerkvi je voda prav tako zalila hišo, v Dolenji vasi pa je ogrožala stavbo.

Gasilci v celotni regiji zaradi deževja ostajajo še naprej v pripravljenosti in na terenu.

Z VAMI V ŽIVO

Andreja Petrovič

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam