Sofinanciranje sterilizacije in kastracije mačk

Sofinanciranje sterilizacije in kastracije mačk
Regija danes
Tipografija

Sterilizacija in kastracija mačk je bistvenega pomena za omejevanje nenadzorovanega razmnoževanja in skotitve novih mladičev. Tako se preprečujejo izbruhi različnih bolezni, ki so lahko škodljive tako živalim kot tudi človeku. Sterilizacija in kastracija dolgoročno izboljšata zdravje in kakovost življenja živali. Marsikatera občina zato objavlja javne pozive za sofinanciranje obeh posegov. 

Občina Polzela bo za to skupno namenila tri tisoč evrov. Na javni poziv se lahko prijavijo lastniki mačk, ki imajo stalno bivališče in tudi dejansko živijo v polzelski občini. Sofinanciranje lahko vsak lastnik prejme za dve živali. Izpolniti mora na spletu dostopen prijavni obrazec in ga predati izbranemu izvajalcu veterinarskih storitev, Savinjski veterinarski postaji. Na podlagi tega poziva je poseg sofinaciran v višini 50 odstotkov za žival. Sterilizacija mačke v tem primeru stane 29,28 evra in kastracija mačke 18,91 evra. Lastniki lahko izkoristijo cenovno ugodnejše posege do 30. novembra oziroma do porabe sredstev.

Da bi zmanjšali število zapuščenih oziroma potepuških mačk, tudi Občina Laško v sodelovanju z Veterinarsko postajo Laško občanom subvencionira sterilizacijo in kastracijo lastniških mačk in mačkov. Subvencionirane posege so v Veterinarski postaji Laško začeli izvajati v tem tednu in jih bodo vse do porabe sredstev. Cena sterilizacije znaša približno 65 evrov, pri čemer bo lastnik prispeval 30 evrov, razliko bosta pokrili Občina Laško (20 evrov) in Veterinarska postaja Laško (15,39 evra). Za kastracijo, ki stane 54 evrov, bo lastnik prispeval 26 evrov, občina bo plačala 20 in veterinarska postaja 8 evrov. (Foto: Pexels)

 

Z VAMI V ŽIVO

Bojan Kovač

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Sledite nam

OBRAZCI

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)