Parkiranje res petkrat dražje?

Parkiranje res petkrat dražje?
Regija danes
Tipografija

Parkiranje v mestih postaja vedno večji problem. Na splošno velja, da je parkirnih mest premalo in da so parkirišča polno zasedena. Zaposlene v Osnovni šoli Primoža Trubarja Laško pa je v novem letu razburila informacija, da se bo cena letnega parkiranja zvišala kar za petkrat. Namesto 40 evrov, kolikor so za letno parkirno karto plačali do zdaj, naj bi nova cena znašala 210 evrov.

Parkiranje v Laškem je urejeno s pogodbo, sklenjeno med izvajalcem Kostra d.o.o. in upravljavcem JP Komunala Laško. Po tej pogodbi je izvajalec Kostra lastnik parkomatov in zaračunava uporabo parkirišča po veljavnem ceniku, ki ga na njegov predlog potrjuje občinski svet. Ceno parkiranja zaračunava izvajalec neposredno uporabnikom storitev in je to njegov prihodek.

»Zaposleni v osnovni šoli imajo pri plačilu letne parkirnine glede na dogovor z županom oziroma občino poseben popust, ki pa naj bi se z letošnjim letom zmanjšal. In v tem je zdaj problem. Cene parkiranja sicer ostajajo nespremenjene in jih zaenkrat tudi nimamo namena dvigovati,« so pojasnili v Kostri. Dodali so, da sicer še ni dokončno določeno, koliko bodo zaposleni v šoli po novem plačali za letno parkiranje. Iz Komunale Laško so sicer na šolo poslali dopis, da bo cena letnega parkiranja za leto 2023 znašala 210 evrov. »Nič še ni potrjeno. Za zaposlene v šoli zaenkrat ostaja vse enako kot doslej. V Kostri zaenkrat ne zahtevamo zvišanja cen. Glede popustov pa se moramo z novim vodstvom občine in s komunalo uskladiti in dogovoriti,« so nam zatrdili v Kostri.

 

Cene nespremenjene že petnajst let

 

Po besedah direktorja Komunale Laško Tomaža Novaka cene parkiranja v Laškem ostajajo enake že od leta 2008, ko jih je s sklepom potrdil laški občinski svet. »Po tem sklepu je cena mesečnega parkiranja 35 evrov z DDV, kar znaša 420 evrov letno. Cena parkiranja do štiri ure znaša en evro, nad štiri ure pa dva evra (vse z DDV). Do sedaj se je povišala le cena letnih dovolilnic za stanovalce starega mestnega jedra, ki od leta 2016 znaša 25 evrov letno, vse ostale cene parkiranja pa so ostale nespremenjene,« je pojasnil Novak.

BA

Foto: Občina Laško

Preberite več v Novem tedniku, ki je izšel 19. januarja 2023.

Z VAMI V ŽIVO

Bojan Kovač

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Sledite nam

OBRAZCI

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)