V Celju novosti v srednješolskih programih

V Celju novosti v srednješolskih programih
Regija danes
Tipografija

Devetošolci lahko te dni že prebirajo razpis za vpis v srednješolske programe v prihodnjem šolskem letu. Bodoči dijaki imajo do 3. aprila čas, da oddajo prijavnico za vpis v želeni program. Letos sta jim v regiji na voljo dve novosti, in sicer obe ponuja Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje.

 Šola je pridobila dva nova programa, ki ju v regiji še ni bilo. Prvi je program farmacevtskega tehnika, ki ima po koncu štiriletnega šolanja možnost zaposlitve v lekarnah, trgovinah s prehrambenimi dodatki ali z zdravstvenimi pripomočki ter v raznih farmacevtskih podjetjih. S končano poklicno maturo bodo lahko mladi tudi nadaljevali šolanje.

Tudi programa biotehniške gimnazije v regiji doslej še ni bilo. Šola računa, da se bo pri vpisu poznalo tudi to, da je otrok, ki zaključujejo deveti razred, letos več kot lani, ko so se nekatere gimnazije srečale s prevelikim zanimanjem za vpis in vsi niso dobili mesta na želeni šoli. Biotehniška gimnazija je posebna zaradi predmetov, kot so biotehnika, mikrobiologija in drugi naravoslovni predmeti, ki so lahko dobro izhodišče za študijske programa s tega področja. »To ni enostavno področje, mislim pa, da so v širši regiji mladi, ki jih to zanima. Tudi učiteljski kader je na voljo in za zdaj večjih težav ne pričakujem,« je dejal ravnatelj šole Iztok Leskovar.

Z VAMI V ŽIVO

Bojan Kovač

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Sledite nam

OBRAZCI

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)