Droge naročal kar po spletu

Droge naročal kar po spletu
Regija danes
Tipografija

Celjski kriminalisti so v preteklih dneh v sodelovanju z Generalno policijsko upravo in ob usmerjanju Okrožnega državnega tožilstva v Celju zaključili večmesečno preiskavo kriminalne združbe. Prostost so odvzeli šestim osebam, ki so osumljene pečanja z mamili. Dve osebi sta ostali v priporu, štiri je preiskovalni sodnik izpustil na prostost. (SŠol, foto: PUC)

Po podatkih iz preiskave je 48-letni osumljenec z območja Celja od maja lani do odvzema prostosti organiziral nakup, hrambo in prodajo novih psihoaktivnih substanc. Slednje so v skladu z uredbo o razvrstitvi drog prepovedane. Substance naj bi naročal in plačeval preko spletnih platform v tujini, droge pa so mu na naslov bivanja dostavljale družbe, ki se ukvarjajo s paketno dostavo. Osumljeni je substance prepakiral in jih fizično ali preko dostavnih služb dostavil preprodajalcem s širšega območja Ljubljane, Kopra, Celja in Maribora.

 »Osumljeni je prodajal prepovedane substance 2-MMC, 3-CMC, 4-CMC in GBL, ki je t. i. intramulekularni ester gamahidroksi butanojske kisline (GHB) in je kot taka prepovedana. Med preiskavo smo zasegli okoli 700 g prašnatih in kristalnih delcev zgoraj navedenih psihoaktivnih substanc ter 8 litrov GBL-ja, ki se sicer na spletnih platformah v tujini prodaja kot industrijsko čistilo. Slednje se pri uporabnikih dozira v manjših količinah, nekje med 0.3 in 0.9 mililitra,« so sporočili iz PU Celje. Osumljenemu so zasegli tudi osebni vozili.

Z VAMI V ŽIVO

Andreja Petrovič

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam