Knjižnica v Taboru se je preselila

Knjižnica v Taboru se je preselila
Regija danes
Tipografija

Občinska knjižnica v Taboru je prejšnji torek začela novo pot v novih prostorih Kmetijske zadruge Savinjska dolina. Knjižničarji so ob tej priložnosti pripravili krajšo slovesnost.

Taborska knjižnica je do zdaj že nekajkrat spremenila svoj naslov. Nazadnje je bila v domu krajanov in je merila 65 kvadratnih metrov. Ker se v Tabor priseljujejo nove mlade družine, tamkajšnji vrtec poka po šivih. Letos je v njem kar osem oddelkov, v katere je vključenih 132 otrok, kar je največ doslej. Že do zdaj je ena od skupin domovala v domu krajanov, kamor se je letos preselila še ena. Knjižnica se je zaradi tega morala preseliti v nove prostore.

Vsak kvadratni meter dobrodošel

Občina Tabor ji je poiskala nadomestne prostore v prvem nadstropju Kmetijske zadruge Savinjska dolina na naslovu Tabor 18. »Knjižnica je pridobila 20 kvadratnih metrov, kar še vedno ne ustreza normativom, a smo zaposleni hvaležni, ker je vsak kvadratni meter dobrodošel. Gradivo smo lahko v lepo obnovljenih prostorih postavili bolj pregledno, predvsem pa smo dobili dodaten prostor, namenjen najmlajšim. Ob selitvi so knjižničarji vse gradivo, to je malo več kot 9 tisoč enot, opremili z nalepko RFID, ki omogoča varovanje gradiva,« je povedala direktorica Medobčinske splošne knjižnice Žalec Jolanda Železnik, ki je ob tej priložnosti z županom Markom Semprimožnikom prerezala otvoritveni trak.

Le začasna rešitev

Župan je med drugim povedal, da se zaveda, da je ta prostorska rešitev lahko le začasna in da bodo veliko pozornosti namenili dolgoročni zagotovitvi prostorov za opravljanje knjižnične dejavnosti, ki bodo ustrezali strokovnim normativom. Dodal je še, da bodo zagotovili pogoje, da bi bila knjižnica odprta še več ur tedensko. Trenutno jo lahko obiščete vsak torek od 12. do 18. ure in vsako soboto od 8. do 12. ure. »Kolektiv medobčinske splošne knjižnice si želi, da bi se primernejši prostorski pogoji zagotovili tudi v občinah Vransko in Žalec, kjer so knjige najbolj utesnjene, pri čemer knjižnici tudi nista dostopni gibalno oviranim uporabnikom,« še dodaja direktorica knjižnice.

Z VAMI V ŽIVO

Boštjan Oder in Bojana Avguštinčič

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam