V središču Celja so pred časom zaprli eno od restavracij, kjer so ponujali gurmanske burgerje. To je Mitjo Kampleta spodbudilo k organizaciji tekmovanja v pripravi tovrstnih zalogajev. Minulo soboto se je na terasi Špitala za prjatle v peki pomerilo šest ekip.
Tekmovalci so s seboj prinesli svoje sestavine in svoje žare. Veliko domišljije je pokazala ekipa, ki je pripravila prekmurski burger, saj je v kruhovo bombico dodala bučno olje in za okus svoje mojstrovine požela dobre ocene. Izkazala se je tudi ekipa, ki je pripravila burger celjski pujs in je meso za omenjeni sendvič pekla kar deset ur. Najvišje mesto na zmagovalnih stopničkah si je prislužil burger "Še smo tu". Njegove priprave sta se lotila Franci Zidar, ki je med drugim znan kot ustanovitelj podjetja za pametne ptičje krmilnice, in njegov prijatelj ter sodelavec Gorazd Stane. Zidar in Stane sta pripravila tako imenovani smash burger, ki je v očeh številnih ljubiteljev edini pravi burger. Po besedah Kampleta gre za to, da »žar mojster« kepico mesa z lopatko stisne v ploščato obliko, pri čemer dobi meso hrustljavo skorjico.
Foto: Andraž Purg