V Kozjanskem parku se bo danes začel največji slovenski festival divje hrane FesDivjal. Ta bo do nedelje, 29. septembra, postregel z zanimivimi delavnicami o divji hrani, naravni gradnji, zeliščarstvu. Na festival prihajajo gostje iz tujine, obeta se tudi Divji MasterChef izziv.
Festival že tretje leto zapored organizira Karmen Gajšek. Obiskovalci dogodka bodo lahko odkrivali svet užitnih in zdravilnih rastlin, gliv ter naravnih dobrot. V treh dneh se bo zvrstil nabor delavnic in predavanj, ki bodo človeka usposabljala za sonaravno življenje. Na voljo bo bogata ponudba divje hrane izpod rok vrhunskih chefov,
Na travniškem prizorišču bodo razstavljavci iz Slovenije in tujine predstavili naravne in umetniške izdelke. Pripravljena bo bogata razstava rastlin in gob, obeta se izmenjevalnica semen, omogočeno bo tudi brezplačno kampiranje na festivalskem prizorišču.
Foto: Mojca Valenčak