Miran Rudan: „Od nekdaj so bile Štajerke lepe.“

Miran Rudan: „Od nekdaj so bile Štajerke lepe.“
Aktualno
Tipografija

V Jutranjem ritmu sta Boštjan in Bojana gostila Mirana Rudana.

Miran Rudan inDESIGN je predstavil novo skladbo 'Nekaj najinih stvari'. Za udarno glasbeno podlago se skriva besedilo, katerega namen je poslušalca spodbuditi k razmišljanju. S to pesmijo začenja leto praznovanja 40-letnice svoje glasbene kariere, tekom katere se je nabralo nešteto uspešnic. O vzponih in padcih bo iskreno spregovori tudi v prihajajočem dokumentarnem filmu AMEN.

Pesem 'Nekaj najinih stvari' ni čisto nova: »Prva verzija skladbe je bila narejena dobrih 30 let nazaj, a žal nikoli ni dobila pravega mesta. Postala je del nekega arhiva, ki pa sem ga tekom korone ponovno odprl. Vsaka skladba potrebuje svoj čas, da dozori. Takrat sem bil drug človek. Drugače sem gledal na svet in tudi svet je bil drugačen,« razloži Miran Rudan. »Kot glasbenik gledam vse malo drugače, vedno pa grem rad tudi na rob prepada. Rad tvegam. Prvotno idejo smo tako z ekipo povsem spremenili. Ohranil sem zgodbo pesmi, a jo povedal na drug način – spremenil sem ji besedilo. Tekom let sem se dokaj izpilil v pisanju in se naučil, kako zgodbo večine povedati z malo besedami.«
Ustvarjanje glasbe je tudi tokrat prepustil ekipi, s katero sodeluje že leta. Pod glasbo se sicer tokrat podpisuje Mirko Vuksanovič, za sodoben aranžma pa je poskrbel Krešimir Tomec.

Kaj je Miran Rudan povedal o štajerskih nastopih, Štajerkah in zabavah, slišite v posnetku:


 

Z VAMI V ŽIVO

Bojan Kovač

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Sledite nam

OBRAZCI

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)