»Našli« naj gasilsko pionirsko trojko

»Našli« naj gasilsko pionirsko trojko
Aktualno
Tipografija

Vsako leto v oktobru, ob mesecu požarne varnosti, na Radiu Celje pripravimo nagradno akcijo namenjeno gasilcem. Podpornik vsakoletne akcije je podjetje Novatel. V preteklih letih smo že izbirali Naj prostovoljno gasilsko društvo, Naj gasilca, Naj gasilko. Letos pa smo dali priložnost mladim, saj smo izbirali Naj pionirsko trojko, ki se je pomerila v gasilskem kvizu in spretnostnih igrah.

K tekmovanju smo letos uspeli privabiti osem ekip, iz osmih prostovoljnih gasilskih društev. Vsako gasilsko društvo je lahko prijavilo eno pionirsko trojko, kar pomeni tri pionirje, stare od 6 do 11 let. K sodelovanju so se prijavili pionirji iz društev: PGD Štore, PGD Vitanje, PGD Ljubečna, PGD Lopata, PGD Zreče, PGD Prožinska vas, PGD Latkova vas in PGD Frankolovo.

Tekmovanje smo ob pomoči predsednika tamkajšnjega društva Jaroslava Grajžla gostili v prostorih PGD Štore. Pretekli četrtek se je tako v Štorah zbralo 24 mladih tekmovalcev z mentorji, ki so se po uvodnem postroju zelo resno lotili tekmovanja, ki so ga pomagali izpeljati člani domačega PGD Štore in predstavniki Gasilske zveze Celje. Boj za bogate nagrade so mladi gasilci pričeli s teoretičnim preizkusom, ko so skupaj v učilnici reševali preizkus teoretičnega znanja. Ko so vsi opravili s teorijo je napočil čas za praktični del tekmovanja. Mladi so z veliko zavzetostjo vijugali po poligonu garaže PGD Štore, kjer so premagovali ovire, priklapljali in vlekli cevi, ter v boju z uro skušali svoje naloge opraviti karseda hitro in natančno. V napetem in zelo zavzetem boju s sekundami so s tekmovanjem opravili vsi mladi gasilci, ko je napočil čas razglasitev zmagovalcev in podelitev bogatih nagrad.

Vsi tekmovalci so za sodelovanje in trud prejeli manjšo pozornost, najboljše tri ekipe pa zaslužene medalje in seveda nagrade podpornikov nagradne akcije. Bronastih kolajn in pametne tablice, ki jo je podarilo podjetje Novatel d.o.o., so se razveselili v domačem PGD Štore. Srebrne kolajne in pametno tablico podjetja Novatel je za 2. osvojeno mesto osvojilo PGD Frankolovo. Nagrada za 1. mesto, in sicer vikend oddih v apartmaju Bolfenk na Mariborskem Pohorju pa je podjetje Grafika Gracer iz Celja podarilo vsakemu članu zmagovalne ekipe posebej. Nagrado za zmago so si priborile članice PGD Zreče. Nasmehi vseh sodelujočih in njihovih mentorjev po tekmovanju so priča, da otroci radi tekmujejo, se družijo in so tudi radi za svoj trud lepo nagrajeni. Če na mladih svet stoji in če iz malega zraste veliko, se sodeč po pionirskih trojkah, ki so tekmovale v naši akciji, za bodočnost slovenskega gasilstva ni bati.

 

Z VAMI V ŽIVO

Radio Celje

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Sledite nam

OBRAZCI

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)