Najlepše poletje v Centru Noordung - Pobeg v vesolje

Najlepše poletje v Centru Noordung - Pobeg v vesolje
Aktualno
Tipografija

NAGRADNA IGRA JE ZAKLJUČENA!

Sodelujte v nagradni igri na Radiu Celje. Vsak dan bomo podarili 2 vstopnici za ogled centra vesoljskih tehnologij Noordung, v nedeljo pa izžrebali srečneža ali srečnico, ki bo prejela igrificirano doživetje z elementi sobe pobega »Misija: Pobeg v vesolje«. Bon za 2 do 4 osebe v vrednosti 40 EUR podarja Center Noordung - center vesoljskih tehnologij.

Pošljite sms z imenom, priimkom in ključnima besedama Noordung Vitanje na 031 609 609. Bomo izžrebali prav vas? Bo prav vam uspelo rešiti vesoljsko postajo in preprečiti katastrofo na Zemlji?

Igrificirana novost »Misija – Pobeg v Vesolje!« v Centru Noordung

Ste pripravljeni na pustolovsko avanturo? Center Noordung v Vitanju vas – v sodelovanju z Enigmariumom – vabi , da spoznate inovativno, tehnološko dovršeno pustolovsko doživetje z elementi “escape room” iger, imenovanem »Misija – Pobeg v Vesolje« in rešite Noordungovo vesoljsko postajo, preden strmoglavi na Zemljo. V novem doživetju, ki je nastalo v Centru Noordung s sodelovanjem Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter Občine Vitanje se tesno prepletajo področja ohranjanja kulturne dediščine in muzealstva, promocija vesoljske tehnologije in vse bolj zanimivo področje igrifikacije doživetij ter »edutainmenta«. Inovativna pustolovščina združuje reševanje nalog v slogu »real-life« iger, kot so igre pobega, odkrivanje Noordungove zapuščine, premagovanje težav potovanja v vesolje ter soočanje z aktualnimi vprašanji, ki jih prinaša (že vseprisotna) umetna inteligenca.

Se spomnite kultnega filma »Odiseja 2001«, v katerem režiser Stanley Kubrick vesoljsko postajo zasnoval prav po Noordungovi zasnovi? V za tiste čase izjemnem, futurističnem filmu je umetna inteligenca je prevzela nadzor, sistemi so pričeli odpovedovati …
Zdaj vas v Centru Noordung čaka novo, pionirsko in edinstveno doživetje, v katerem boste – namesto, da bi sedeli v fotelju in gledali film – vi nastopili v glavni vlogi! Vi boste tisti, ki boste rešili pomembno misijo:

»Z vesoljske postaje Noordung smo prejeli klic na pomoč. Sistemi odpovedujejo, posadka se je evakuirala, stik s postajo je izgubljen in postaja bo vsak čas treščila na Zemljo. Iščemo pogumno ekipo, da se odpravi na misijo, ponastavi računalnik in s sodelovanjem, znanjem, spretnostjo in pogumom reši sebe, bivalno kolo in Zemljo pred katastrofo.«

Ker se prav v tem času vsak dan srečujemo z mnogimi vprašanji in dilemami, povezanimi z rabo umetne inteligence, smo pustolovščino zasnovali na način, da z misije odidete bogatejši za dragocena spoznanja. Tema odpira možnosti za nadaljni razmislek in raziskovanje.

Igrifikacija je namreč edinstven in dragocen način, s katerim lahko oživimo nesnovno kulturno dediščino ter v muzeje, centre tehnologij in kulturne ustanove pritegnemo obiskovalce ter aktiviramo nove ciljne skupine, ki se same morda ne bi odločile za obisk. Z navdušujočimi doživetji tako povečujemo obisk in širimo navdušenje nad nadaljnim samostojnim raziskovanjem tematike.

Potek doživetja – pozor, to ni klasičen escape room:

»Misija: Pobeg v Vesolje« je inovativna, visoko tehnološka kombinacija tehnologije, zabave, znanja in pustolovske igre v celoti zasnovana in izvedena s slovensko ekipo in s slovenskim znanjem. Vstopnice za dva do štiri igralce ali igralke je moč kupiti pri blagajni. Ob strinjanju s splošnimi pogoji ekipa prejme posebno kartico, s katero se prične igra. Igrificirana pot vodi skozi prostore vesoljske postaje. Vsak prostor prinaša nove izzive in naloge. Podobno kot v sobi pobega je čas omejen, igralcem so voljo namigi, s katerimi si postrežejo sami (oz. jih ne uporabijo, če jih ne potrebujejo). Dramaturški lok se stopnjuje vse do zabavnega zaključka in presenečenja.

Vabimo vas, da obiščete Center Noordung v Vitanju, spoznate enega največjih inovatorjev s področja vesoljske tehnologije – Hermana Potočnika Noordunga in se preizkusite v vlogi astronavtk ali astronavtov!
Vam bo uspelo rešiti vesoljsko postajo ter preprečiti katastrofo na Zemlji?
PS: Rezervacije vnaprej niso nujne, vseeno pa priporočamo, da se v Centru Noordung prej najavite:

Center Noordung Vitanje; Na vasi 18, 3205 Vitanje

tel: 040 300 052, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Enigmarium, over and out

PRAVILA ZA SODELOVANJE V NAGRADNI AKCIJI

"Najlepše poletje v Centru Noordung - Pobeg v vesolje"

SPLOŠNO

1. člen

Ta pravila določajo način izvedbe akcije "Najlepše poletje v Centru Noordung - Pobeg v vesolje" (v nadaljevanju: nagradna akcija).

Organizator nagradne akcije je: NT-RC, d. o. o., Celje, Prešernova ulica 19, 3000 Celje (v nadaljevanju: organizator).

Naročnik akcije in podeljevalec nagrad v nagradni akciji je Center Noordung, Na vasi 18, Vitanje (v nadaljevanju: naročnik nagradne igre in podeljevalec).

2. člen

Pravila nagradne akcije so javno objavljena na spletnih straneh: radiocelje.svet24.si, ob čemer pa veljajo tudi Splošni pogoji sodelovanja v nagradnih igrah Novega Tednika in Radia Celje, objavljeni na spletni strani www.nt-rc.si.

3. člen

Nagradna akcije poteka preko sms številke 031 609 609. Najave nagradne igre so tudi na facebooku Radio Celje, vendar nagradna akcija ni pod domeno družabnega omrežja Facebook. Facebook ne sponzorira nagradne akcije, je ne podpira ali upravlja, temveč je le njen gostitelj. Najava nagradne igre je tudi na instagram profilu Radia Celje.

NAMEN

4. člen

Namen nagradne akcije je promocija organizatorja in naročnika nagradne igre oz. podeljevalca.

TRAJANJE NAGRADNE IGRE

5. člen

Nagradna akcija traja od 8. do 12. julija 2024.

SODELOVANJE IN OMEJITEV SODELOVANJA

6. člen

V nagradnih akcijah lahko sodeluje vsaka polnoletna oseba, ki se strinja s Splošnimi pogoji sodelovanja v nagradnih igrah ter Pravili za sodelovanje v nagradni akciji »Najlepše poletje v Centru Noordung - Pobeg v vesolje«.

7. člen

Sodelovanje v nagradni akciji ni dovoljeno pravnim osebam.

Zaposleni v podjetju NT&RC in zaposleni v podjetju podeljevalca (partnerja nagradne igre), njihovi ožji družinski člani ter vse pravne in fizične osebe, ki sodelujejo pri organizaciji nagradne igre, v nagradni igri ne smejo sodelovati.

8. člen

Nepopolnih prijav (manjkajoči osebni podatki, nepravilni odgovori in podobno) v nagradnih akcijah ne upoštevamo.

9. člen

Organizator si pridržuje pravico, da ne podeli nagrade tudi če:

se pojavi utemeljen dvom v istovetnost podatkov udeleženca,

se ugotovi, da nagrajenec ne izpolnjuje pogojev, določenih v pravilih,

da je sodeloval v nagradni akciji v nasprotju s pravili in pogoji nagradne igre oz. da je bil izžreban v nasprotju s temi pravili,

udeleženec ne posreduje svojih podatkov, potrebnih za prevzem nagrade,

udeleženec ne želi izpolniti obveznosti v skladu s pravili in pogoji nagradne igre ali jih ne izpolni pravočasno.

Organizator je v tem primeru prost vseh obveznosti, ki jih ima do nagrajenca na podlagi teh pravil in javne obljube nagrade.

PREKLIC SODELOVANJA

10. člen

Udeleženec lahko v času trajanja nagradne akcije prekliče svoje sodelovanje v nagradni akciji tako, da pošlje sporočilo na elektronski naslov organizatorja nagradne akciji.

Po prejemu tega sporočila se udeleženca izloči iz nagradne akcije.

NAČIN SODELOVANJA V NAGRADNI AKCIJI

11. člen

Med vsemi, ki boste poslali sms z imenom, priimkom in ključno besedo "Noordung Vitanje" bomo vsak dan trajanja nagradne igre izžrebali prejemnika nagrade, ki jo podarja podeljevalec nagrade Center Noordung, v nedeljo pa še glavno nagrado.


NAGRADA, OBJAVA NAGRAJENCA IN PREVZEM NAGRADE

12. člen

Podeljevalec bo v okviru nagradne akcije podelil vsak dan ogled centra Noordung za 2 osebi, v nedeljo pa bomo izžrebali še prejemnika glavne nagrade - igrificirano doživetje z elementi sobe pobega »Misija: Pobeg v vesolje«. Bon za 2 do 4 osebe v vrednosti 40 EUR. Nagrajenec bo obveščen po telefonu, prejme pa darilni bon.

Organizator nagradne igre ne odgovarja in ne prevzema nikakršne odgovornosti v zvezi s podeljeno nagrado podeljevalca, nagrajenec pa zoper organizatorja ne more uveljavljati nikakršnega zahtevka.

Organizatorjeva odločitev glede vseh zadev je dokončna in je ni moč spremeniti.

13. člen

Podatki o nagrajencu se posredujejo podeljevalcu nagrade. Nagrajenec prejme potrdilo, s katerim prevzame nagrado.

Nagrajenec je v zvezi z nagradno igro oz. prejemom nagrade lahko fotografiran in sneman za promocijske aktivnosti organizatorja, podeljevalca ter z njimi povezanih tretjih oseb, pri čemer se fotografije, posnetki in podatki za promocijske aktivnosti objavijo na spletnih straneh, FB in v drugih medijih.

14. člen

Za prevzem nagrade morajo nagrajenci sporočiti svojo telefonsko številko in naslov.

Za prevzem nagrad večjih vrednosti morajo nagrajenci sporočiti davčno številko in če v posebnih pravilih ni določeno drugače, praviloma poravnati akontacijo dohodnine, povezano s prejemom nagrade.

15. člen

Sodelujoči v nagradni igri se s sodelovanjem v nagradni akciji ne bodo vključili v noben SMS-klub in ne bodo prejemali nikakršnih plačljivih SMS-sporočil.

ZASEBNOST IN VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

16. člen

Organizator obdeluje osebne podatke udeležencev nagradne akcije, ki se zahtevajo pri posamezni nagradni akciji. Zbirajo se osebni podatki, kot so: ime in priimek in telefonska številka; v primeru nagrajenca pa tudi: naslov, elektronski naslov, davčna številka (nagrajenec), fotografija, video. Organizator lahko obdelavo osebnih podatkov prepusti tudi svojemu pogodbenemu obdelovalcu.

Organizator obdeluje osebne podatke za namene izvedbe nagradne akcije in obveščanja o poteku nagradne akcije, žrebu ter podelitvi nagrade ter promocije podeljevalca nagrade, v primeru, da se nagrade podeli javno oz. se dogodek o podelitvi fotografira ali snema ter objavi.

V kolikor nagrada presega določeno vrednost, se podatki o nagrajencu obdelujejo tudi z namenom izpolnitve davčnih in računovodskih predpisov oz. zahtev.

17. člen

Osebni podatki udeležencev se za namen izpolnitve nagradne igre posredujejo tudi podeljevalcu nagrade.

S sodelovanjem v nagradni akciji sodelujoči dovoli organizatorju in podeljevalcu nagrade, da se njegovi osebni podatki (osnovni podatki udeleženca, fotografija, video ali drug podatek v zvezi z nagradno igro) v povezavi s potekom nagradne igre, žrebom ali podelitvijo nagrade javno objavijo na spletnih straneh organizatorja in podeljevalca, Facebook strani in v morebitnih drugih medijih (npr. v časopisu Novi tednik ali se sporočijo v etru Radia Celje).

18. člen

Osebni podatki udeleženca nagradne akcije se bodo obdelovali zgolj toliko časa, kolikor je potrebno za dosego namena, za katerega so bili zbrani.

Podatki o sodelujočih se hranijo do največ 60 dni po zaključeni nagradni akciji. Podatki o nagrajencih hrani organizator v skladu z davčnimi in računovodskimi predpisi, v kolikor je podeljevalec nagrade tudi organizator.

19. člen

V kolikor je udeleženec podal soglasje tudi za obdelavo njegovih podatkov za druge namene (npr. za prejemanje promocijskih sporočil), se podatki, za katere ni določena zakonska hramba ali je potekel rok za izbris pri sodelovanju v nagradni igri, brišejo po preklicu soglasja.

Preklic se lahko izvede kadarkoli, pisno na naslov: NT&RC, d. o. o., Celje, Prešernova ulica 19, 3000 Celje ali na elektronski naslov: gdpr@nt-rc.si.

20. člen

Udeleženec kot oseba, na katero se nanašajo osebni podatki, ima pravico do:

ustrezne informiranosti;

popravka osebnih podatkov in dopolnitve nepopolnih osebnih podatkov;

izbrisa osebnih podatkov v določenih primerih npr. če je dosežen namen obdelave in ni druge podlage za obdelavo osebnih podatkov;

omejitve obdelave;

prenosljivosti podatkov vendar le v primeru, da obdelava temelji na privolitvi ali na pogodbi in v kolikor se obdelava izvaja z avtomatiziranimi sredstvi;

ugovora.

Zahtevo za uveljavljanje pravic lahko posredujete na e-naslov: gdpr@nt-rc.si

21. člen

Organizator se zavezuje, da bo pridobljene osebne podatke varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Splošno uredbo o varstvu podatkov.

DOPOLNITEV IN SPREMEMBA POGOJEV IN PRAVIL NAGRADNE AKCIJE

22. člen

Organizator lahko spreminja pravila in pogoje sodelovanja v nagradni akciji. Hkrati se zavezuje, da bo na primeren način in na primernem mestu uporabnike obvestil o vsaki spremembi pravil.

DODATNE INFORMACIJE

23. člen

Kakršna koli vprašanja, ki se nanašajo na nagradne akcije, lahko zainteresirani sporočijo:

za nagradne igre Radia Celje: na elektronski naslov: radio@nt-rc.si

Dodatna vprašanja ali posredovanje zahtev v zvezi z obdelavo osebnih podatkov lahko zainteresirani sporočijo na elektronski naslov gdpr@nt-rc.si.

Celje, 6. julij 2024

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Z VAMI V ŽIVO

Živa Dobnik

voditelj

Trenutno poslušate:

Sledite nam

OBRAZCI

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)