Jutri zadnje slovo od priljubljenega župana

Jutri zadnje slovo od priljubljenega župana
Regija danes
Tipografija

 

V nedeljo je po daljši in hudi bolezni umrl dolgoletni velenjski župan Bojan Kontič, star 59 let. Bil je vidni član stranke SD, dolgoletni poslanec državnega zbora in državni svetnik. Od leta 2010 je županoval v »svojem« Velenju. Danes popoldne se mu bodo mestni svetniki in svetnice poklonili z žalno sejo na Titovem trgu. Od priljubljenega župana se bodo svojci in Velenjčani poslovili jutri na Pokopališču Podkraj.  

 

 

»Župan, tovariš, prijatelj in predvsem velik človek. Veliko si od nas zahteval in veliko si nam vračal. Obdan si bil z ljudmi, ki smo verjeli v vrednote, v katere si verjel ti. Hvala za vse. Pogrešal te bom. Bojan Kontič, počivaj v miru,« je na socialnem omrežju mentorju v slovo zapisal podžupan Velenja Peter Dermol, ki je zadnje leto po pooblastilu župana vodil občino.

Kontič je bil najprej zaposlen v velenjskem premogovniku, nato je poklicno kariero ustvaril kot politik. Leta 1996 je bil prvič izvoljen v DZ. Med letoma 1998 in 2010 je bil podžupan velenjske občine, od leta 2010 župan. Od leta 2014 je bil tudi državni svetnik. »Bil si steber socialne demokracije, ponos mesta Velenje, na svoji zasebni in profesionalni poti si zaznamoval življenja mnogih, bil si človek z veliko začetnico in prijatelj. Marsikaj sem se naučila od tebe. Predvsem odločnosti, poguma in modrosti,« je Kontiču v slovo zapisala predsednica Socialnih demokratov Tanja Fajon.

Kontič je bil od aprila lani, ko ga je zadela bolezen, večino časa odsoten. Redko se je pojavljal v javnosti, a kadar je nagovoril občane, je izražal optimizem. Zadnjič je javno nastopil septembra lani ob 60-letnici mesta. Kmalu zatem se je upokojil in občino uradno vodil kot nepoklicni župan.

Zadnje slovo

Od priljubljenega župana se bodo v Velenju posloviliv četrtek ob 17. uri. V znak žalovanja so v Velenju v tem tednu odpovedali vse prireditve in po mestu izobesili črne zastave. Od ponedeljka je možen vpis v žalne knjige v prostorih občine in na sedežu stranke v Velenju in Ljubljani. Žalni knjigi sta odprti tudi v državnem svetu in državnem zboru.

Svetnice in svetniki Sveta Mestne občine Velenje se bodo od dolgoletnega župana poslovili na današnji žalni seji, ki bo ob 17. uri na Titovem trgu.

Foto: MOV

 

 

Z VAMI V ŽIVO

Andreja Petrovič

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam