Kupnina dvorca za ureditev Tončkine hiše

Kupnina dvorca za ureditev Tončkine hiše
Regija danes
Tipografija

 

Podjetje Makop je na peti javni dražbi za 175.500 evrov kupilo dvorec Kozje. Dosedanji lastnik stavbe je bil Javni zavod Kozjanski park, ki bo kupnino namenil obnovi tako imenovane Tončkine hiše v Podsredi. V njej želi urediti informacijsko središče in rešiti prostorsko stisko, s katero se sooča v obstoječih upravnih prostorih.

 

 

Na četrti dražbi je bil dvorec, velik 1.615 kvadratnih metrov, na prodaj za 250 tisoč evrov, na julijski dražbi je bila cena za 30 odstotkov nižja. »Kljub temu da se je za nakup zanimal le en interesent, nam je v Kozjanskem parku pomembno, da je stavba prešla v roke nekoga, ki ima z njo namene in cilje. Stavba bo zaživela, kar bo imelo pozitiven vpliv na celotno občino,« je povedala direktorica Kozjanskega parka Mojca Kunst. Novi lastnik stavbe, podjetje Makop, se ukvarja z brizganjem plastike za potrebe industrije. Sedež podjetja je v Domžalah, v občini Kozje ima poslovno enoto.

Mojca Kunst je pojasnila, da bo Kozjanski park kupnino, ki jo je pridobil s prodajo dvorca Kozje, vložil v urejanje druge nepremičnine. Pred leti je namreč pridobil stavbo, ki se stika z upravno zgradbo tega javnega zavoda v Podsredi. V tej ustanovi se namreč že nekaj let srečujejo s prostorsko stisko, ki bi jo radi rešili z obnovo tako imenovane Tončkine hiše, kot je bilo ime zadnji lastnici te stavbe. Vsa hiša bo urejena kot informacijsko središče, kjer bodo obiskovalci lahko izvedeli vse o zavarovanem območju parka in se odločili, kaj želijo obiskati.

Foto: Javni zavod Kozjanski park

 

Preberite več v Novem tedniku

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Z VAMI V ŽIVO

Boštjan Oder in Bojana Avguštinčič

voditelj

Trenutno poslušate:

Sledite nam

OBRAZCI

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)