Ob neurju v Radobljah ogrožena stanovanjska hiša

Ob neurju v Radobljah ogrožena stanovanjska hiša
Regija danes
Tipografija

Ob nedavnem neurju v Občini Laško, ki je najbolj prizadelo območje Rečice, so posledice utrpeli tudi v drugih delih občine. V Radobljah je ujma močno poškodovala stanovanjsko hišo, kjer živi štiričlanska družina z dvema otrokoma. Stanje stavbe sta si ogledala statik in geolog, na terenu so bili danes tudi predstavniki Občine Laško in drugih pristojnih služb.

„Natančne ugotovitve o stanju stavbe in ali bo še primerna za bivanje v prihodnosti bodo znane v naslednjih dneh, zaenkrat pa družina še ostaja v hiši“, je po ogledu razmer povedal Matjaž Pikl, poveljnik civilne zaščite in podžupan Občine Laško in dodal, da so s primerom seznanjene vse pristojne službe.

V Občini Laško je po vdoru zemlje v Lahomnem, zaradi česar so morali začasno preseliti družino, ki je bivala v poškodovani hiši, to že drugi tovrstni primer takšnih posledic naravne nesreče.

Matjaž Pikl je ob tem povedal še, da je torkovo neurje v Rečici znova povzročilo precej škode, predvsem na cestah.

Škodo, ki je nastala kot posledica besnenja narave pred tednom, o čemer podrobneje pišemo tudi v novi številki Novega tednika, ocenjuje na kar 1,7 milijona evrov, brez upoštevanja posledic na vodotokih. Zaradi posledic torkovega neurja bo še nekoliko višja in se bo približala dvema milijonoma evrov.

Foto: Občina Laško in Andraž Purg – GrupA

Prisluhnite še daljšemu pogovoru z Matjažem Piklom:


Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Z VAMI V ŽIVO

Boštjan Oder in Bojana Avguštinčič

voditelj

Trenutno poslušate:

Sledite nam

OBRAZCI

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)