Informativna dneva: po odgovore na splet

Informativna dneva: po odgovore na splet
Regija danes
Tipografija

Tako za osnovnošolce kot dijake ter študente sta danes in jutri informativna dneva. Glede na razmere sta drugačna kot prejšnja leta, saj bosta lahko izpeljana le s spletno predstavitvijo.  Šole so  se na to pripravljale že nekaj časa, nekatere so del predstavitev pripravile že v preteklih tednih. Zbrane informacije o informativnih dnevih v posameznih šolah in domovih je mogoče najti na spletnih straneh ministrstva za izobraževanje, znanost in šport s povezavami do njihovih spletnih strani (https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/).

V šolah so pripravili predstavitve programov, spremljati bo mogoče pouk na daljavo, spoznati utrip šole v običajnih časih in zastaviti vprašanja.

V Savinjski regiji bo osnovno šolo končalo 2.433 učencev in zanje je razpisanih 3.222 mest. Največ prostih mest je tudi letos v programih srednjega strokovnega izobraževanja, sledijo gimnazijski in programi srednjega poklicnega izobraževanja. Osnovnošolci imajo čas za odločitev do 2. aprila.

Novost v regiji je program Fotografski tehnik v Šoli za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje. V nekaterih šolah se bodo dijaki lahko izobraževali tudi v vajeniški obliki: v Šolskem centru Velenje v programih Oblikovalec kovin – orodjar, Strojni mehanik, Elektrikar ter Mehatronik operater, v Šolskem centru Rogaška Slatina v programu Steklar.

Za vpis v višje strokovne šole se lahko kandidati prijavijo v dveh prijavnih rokih. Prvi je od 15. februarja do 18. marca, drugi od 24. do 31. avgusta. Prijave sprejema Višješolska prijavna služba v okviru Šolskega centra Celje. Na 47 šolah po Sloveniji lahko dijaki izbirajo med 33 programi. Letos je na voljo več mest kot lani.

Bodoči študenti imajo v Sloveniji možnost izbirati med več kot 18.500 mesti v dodiplomskih in enovitih magistrskih študijskih programih.

Foto: arhiv NT (SHERPA)

Z VAMI V ŽIVO

Andreja Petrovič

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam