Sproščen promet po novozgrajenem mostu čez Savinjo

Sproščen promet po novozgrajenem mostu čez Savinjo
Regija danes
Tipografija

Danes ob 12. uri bo sproščen promet po novozgrajenem mostu čez Savinjo v Marija Gradcu pri Laškem. S sprostitvijo prometa bo vzpostavljena povezava med glavno cesto Laško–Šmarjeta na desnem bregu Savinje s cesto Laško–Breze–Šentjur na levem bregu. Most bo pomenil razbremenitev tovornega prometa skozi središče Laškega, kar bo pomembno vplivalo na izboljšanje kakovosti življenja prebivalcev mestnega jedra v Laškem.

Ves tovorni promet do Pivovarne Laško in tranzitni promet po cesti Laško–Breze–Šentjur tako ne bo več potekal skozi središče mesta, temveč po novem mostu. Hkrati bo nova prometna infrastruktura omogočila nadaljnji razvoj občine, je prepričan župan Franc Zdolšek.


Direkcija RS za infrastrukturo je gradnjo 123 metrov dolgega mostu začela februarja 2019. Most ima eno rečno podporo, ki je locirana izven glavnega vodotoka na prodnem nanosu, ki se je formiral kot posledica toka reke Savinje skozi ovinek. Zgrajene so bile tudi tri oporne in dve podporni konstrukciji. Ob mostu je bilo zgrajeno tudi novo trikrako semaforizirano križišče, ki most povezuje z obstoječo glavno cesto.

Pogodbena vrednost del je znašala 6,7 milijona evrov. Gradnja mostu je bila izvedena v okviru projekta nadgradnje železniške proge Zidani Most– Celje, ki je sofinanciran z evropskimi sredstvi.

Prva na SVETU, sta se po njem tudi zapeljala naša voditelja jutranjega porgrama Tanja Seme in Boštjan Oder. Več v spodnjem videu.

 BA

Z VAMI V ŽIVO

Andreja Petrovič

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam