»Kolesarka« vidno napreduje

»Kolesarka« vidno napreduje
Regija danes
Tipografija

 

CELJE, ŠTORE, ŠENTJUR – V vseh treh občinah so že izvedeni številni deli kolesarske povezave, ki jo je izvajalec del začel graditi sredi maja. Iz Mestne občine Celje so sporočili, da dela napredujejo v skladu z načrti. S kolesi se bo po novi povezavi možno peljati predvidoma do konca prihodnjega leta.

 

 

Izvajalec del v Celju trenutno skrbi za konstrukcijo brvi čez Hudinjo. Brv bo predvidoma končana v začetku decembra. V tem mesecu je načrtovano tudi asfaltiranje poti. V občini Štore je so štirje odseki poti že pripravljeni za asfaltiranje, ki je predvideno v prihodnjem letu. Izvajalec ureja vse potrebno za gradnjo brvi čez Voglajno in Žikovski potok. Makadamska pot vodi tudi do Vrbnega v šentjurski občini, kjer je v začetku prihodnjega leta načrtovana gradnja zadnjega, dvanajstega odseka kolesarske povezave. Slednja bo skupaj dolga malo več kot 11 kilometrov, od tega bo skoraj 8,6 kilometra novogradnje.

Vlagateljica več kot enajst milijonov evrov vrednega projekta, ki je uvrščen v mehanizem Dogovor za razvoj regij, je Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo. Omenjena direkcija prispeva glavnino denarja za naložbo, slednja je sofinancirana še z denarjem iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Foto: DRSI

 

Z VAMI V ŽIVO

Živa Dobnik

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Sledite nam

OBRAZCI

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)