Izvolite (v) knjižnico

Izvolite (v) knjižnico
Regija danes
Tipografija

V tednu slovenskih splošnih knjižnic (20. novembra obeležujejo svoj dan) so marsikje pripravili še več dogodkov kot običajno. Letošnje geslo tedna je Izvolite (v) knjižnico.

Namen tedna splošnih knjižnic je ozaveščanje o pomenu teh ustanov v današnjem času in spodbujanje branja. »Knjižnično dejavnost opravlja 58 splošnih knjižnic, ki jo izvajajo v več kot tisoč manjših in večjih krajih po Sloveniji. Vse splošne knjižnice razpolagajo z 12 milijoni enot gradiva. Petina vsega prebivalstva Slovenije je članov splošnih knjižnic, na različne načine pa jih knjižnične storitve uporablja več kot polovica. Knjižnice so prostori učenja, prireditev, srečevanj, informacijska središča lokalnih skupnosti, prostori druženja, socialnega mreženja ter demokratičnega sooblikovanja družbe,« so zapisali v Združenju splošnih knjižnic Slovenije.

V Osrednji knjižnici Celje bo osrednji dogodek v ponedeljek, 21. novembra, ob 17.30, ko bo v študijski čitalnici pogovor z Dragom Jančarjem. O njegovem najnovejšem romanu Ob nastanku sveta se bo z njim pogovarjal Kristian Koželj.

V preteklih dneh se je nekaj dogodkov že zvrstilo, jutri pa bodo najmlajši lahko uživali v pravljičnem dopoldnevu z Bino Štampe Žmavc. Gledališke predstave za otroke so pripravili tudi v vseh štirih krajevnih enotah.

Foto: SHERPA

Z VAMI V ŽIVO

Andreja Petrovič

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam