Simbio zvišuje cene storitev ravnanja z odpadki

Simbio zvišuje cene storitev ravnanja z odpadki
Regija danes
Tipografija

Ravnanje z odpadki bo od maja nekoliko dražje. Družba za ravnanje z odpadki Simbio je v skladu z metodologijo o oblikovanju cen storitev obveznih občinskih gospodarskih javnih služb varstva okolja predlagala povišanje za 0,70 evra za 120-litrsko zeleno in rumeno posodo za odpadke. Cene so bile sicer nespremenjene od leta 2016.

Tako bodo uporabniki od 1. maja za 120-litrsko posodo plačevali 13,69 evra namesto obstoječih 12,99 evra oziroma če imajo še rjavo posodo za biološke odpadke 21,40 evra namesto trenutnih 19,60 evra v zimskem času oz. namesto obstoječih 26,23 evra za biološke odpadke v poletnem času na 29,11 evra (vse cene so z DDV). Uporabniki nadzemnic in podzemnic bodo novem plačevali 5,33 evra na osebo namesto dosedanjih 4,96 evra na osebo (v ceno je vključena tudi storitev zbiranja in obdelave bioloških odpadkov), so sporočili iz Simbia.

Svet ustanoviteljev in skupščina štirih občin ustanoviteljic (Celje, Vojnik, Štore in Dobrna) je cene že potrdila, medtem ko je predlog povišanja cen v preostalih občinah, kjer Simbio zbira odpadke, še v obravnavi občinskih svetov. Razlogi za povišanje cen so višji stroški obdelave odpadkov zaradi višjih cen električne energije, stroškov dela, termične obdelave odpadkov in višje inflacije, pojasnjujejo v Simbiu.

BA

Foto: SHERPA

Z VAMI V ŽIVO

Bojan Kovač

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Sledite nam

OBRAZCI

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)