ŠTORE - V nekdanjem Škimcu vedno bolj živahno

ŠTORE - V nekdanjem Škimcu vedno bolj živahno
Regija danes
Tipografija

 

Na Lipi v občini Štore je vrsto let delovala srednja kovinarska in metalurška šola, znana pod kratico Škimc, leta 2007 pa je program pod svoje okrilje prevzel Šolski center Celje. Prostori, kjer so nekoč mladi gulili šolske klopi, so od leta 2018 v lasti občine. Slednja jih je že odstopila več društvom. Nazadnje se je tja preselila štorska Krajevna organizacija Rdečega križa. Prostovoljci so nad novimi in večjimi prostori navdušeni, saj lahko v njih izvajajo vse svoje dejavnosti. Edina težava je nerešeno ogrevanje.

 

 

Štorska krajevna organizacija Rdečega križa je leta 1957 začela delovati pod okriljem tamkajšnje krajevne skupnosti, leta 2012 je bila na novo registrirana. Občina Štore je tej dobrodelni organizaciji najprej odstopila prostore v spodnjih Štorah, po desetletju dela ji je v uporabo ponudila prostore na Lipi. Člani Rdečega križa so se zelo razveselili možnosti selitve te organizacije v večje prostore, kjer zdaj organizirajo sestanke, imajo uradne ure in nadaljujejo svoje dobrodelno poslanstvo. Med drugim zbirajo belo tehniko, pohištvo in druge še uporabne stvari, ki jih podarijo pomoči potrebnim.

Pri preurejanju prostorov so sodelovali številni prostovoljci. Nerešena težava ostaja ogrevanje. Predsednik KORK Štore Stanislav Štefanec je omenil, da centralno ogrevanje v nekdanji srednji šoli namreč ne deluje. »Trenutno prostore ogrevamo s kaloriferji, vendar nas pesti slab dovod elektrike. Upam, da bomo boljšo rešitev ob pomoči občine našli do prihodnje zime.«

Vzdrževanje da, a celovita obnova še ne

Maja Godec, ki v občinski upravi skrbi za premoženjskopravne in kadrovske zadeve ter za družbene dejavnosti, je potrdila, da ogrevanje v prostorih nekdanje kovinarske in metalurške srednje šole ne dela. »Dotrajane cevi so po zaprtju šole popokale, zato sta kotlovnica in napeljava uničeni. Občina žal zaradi prevelikega denarnega vložka centralnega ogrevanja ne more obnoviti.«

Delavci občinskega režijskega obrata skrbijo za redna vzdrževalna dela prostorov. Občina je v preteklem letu za obnovo sanitarij namenila približno 8 tisoč evrov, 1.500 evrov je namenila za obnovo električne napeljave. Trenutno nima na voljo denarja za potrebno celovito obnovo stavbe, kjer imata svoje prostore še Medobčinsko društvo delovnih invalidov Celje za izvajanje projekta Shrambica in Slovenska banka hrane.

 

Preberite več v Novem tedniku

Z VAMI V ŽIVO

Bojan Kovač

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Sledite nam

OBRAZCI

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)