Brez omejitev tudi letos ne gre

Brez omejitev tudi letos ne gre
Regija danes
Tipografija

Tudi letos se ni bilo mogoče izogniti omejitvam pri vpisu v prvi letnik srednjih šol za prihodnje šolsko leto. Enajst šol v regiji (v Sloveniji 70) tako omejuje vpis v svoje programe.

 

V prenosnem roku do 24. aprila je sicer svojo prijavo preneslo 1.963 kandidatov in v nekaterih programih, kjer je bilo zanimanje za vpis večje in so imele šole še na voljo prostorske in kadrovske zmogljivosti, je ministrstvo za vzgojo in izobraževanje soglašalo, da se poveča število mest za 534. Tako je v Sloveniji sedaj na voljo 25.428 razpisanih mest. Kljub temu bo vpis na nekaterih šolah omejen, večina teh pa nima posebnih presežkov prijavljenih.

Ekonomska šola Celje bo omejil vpis v programu ekonomski tehnik, Srednja zdravstvena in kozmetična šola Celje pa v vseh treh programih: zdravstvena nega, bolničar – negovalec in kozmetični tehnik. Na Gimnaziji Celje – Center je prav tako preveč prijav v vseh treh programih (predšolska vzgoja, umetniška gimnazija – likovna smer in gimnazija). Na I. gimnaziji v Celju in Gimnaziji Lava ŠCC je preveč prijav v splošnem gimnazijskem programu, pri slednji še v programu tehniške gimnazije. Srednja šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje mora omejiti vpis v programu fotografski tehnik. Srednja šola za strojništvo, mehatroniko in medije ŠCC ima preveč prijavljenih v programih za medijskega tehnika, mehatronika operaterja, strojnega tehnika, inštalaterja strojnih inštalacij in tehnika mehatronike. Srednja šola za kemijo, elektrotehniko in računalništvo ŠCC omejuje vpis v programe tehnik računalništva, kemijski tehnik, elektrikar in elektrotehnik. Na Srednji šoli za storitvene dejavnosti in logistiko ŠCC je preveč prijav za frizerja, avtoserviserja in logističnega tehnika.

V Šolski center Šentjur je prispelo preveč prijav za program veterinarskega tehnika, na Elektro in računalniško šolo Šolskega centra Velenje pa za program tehnik računalništva.

 Foto: SHERPA (arhiv NT)

 

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Z VAMI V ŽIVO

Boštjan Oder in Bojana Avguštinčič

voditelj

Trenutno poslušate:

Sledite nam

OBRAZCI

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)