Kulinarični potep s ščepcem nostalgije (FOTO)

Kulinarični potep s ščepcem nostalgije (FOTO)
Regija danes
Tipografija

Laške ulice in trge je v soboto, 16. septembra, znova preplavilo pestro, zabavno, poučno in »guštno« dogajanje, v katerem so uživale vse generacije. V Turističnem društvu Laško so namreč pripravili 3. festival GuštFest.

Festival kulinaričnega razvajanja, nostalgičnega obujanja spominov na stare dobre čase ter prijetnega in sproščenega druženja je vabil na tri laške trge, dogajanje pa je napolnilo tudi ulice v mestnem jedru Laškega. 

Osrednje dogajanje je bilo na Aškerčevem trgu z guštno kuhinjo, s stojnicami ponudnikov blagovne znamke Okusiti Laško ter z glasbenimi in s plesnimi nastopi. Valvasorjev trg je bil pravi raj za otroke. Navduševale so jih slikarska delavnica, igre, ustvarjalnice in igrane predstave.Orožnov trg je z »guštnim bolšjakom«, s predstavitvijo starodobnikov ter spoznavanjem življenja nekoč zaživel v spominih. Nostalgijo na nekdanja kmečka opravila, šege in navade so društva iz občine Laško, združena v zvezo Možnar, obujala na prizorišču Etno je fletno v Mestni ulici. V tej ulici so obiskovalci lahko zavili tudi v Čebelarski center, po katerem so jih z zanimivimi zgodbami popeljali prizadevni laški čebelarji, ki za dobro čebel delujejo že več kot 120 let. Po ulicah Laškega je vozila tudi »guštna kočija«.

BA

Foto: Nik Jarh

Več v Novem tedniku, ki izide v četrtek, 21. septembra.

 

 

 

Z VAMI V ŽIVO

Boštjan Oder in Bojana Avguštinčič

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam