Pijan po avtocesti vozil 240 km/h!

Pijan po avtocesti vozil 240 km/h!
Regija danes
Tipografija

Sinoči, okoli 23. ure, so policisti na avtocesti, na območju Tepanja, obravnavali voznika osebnega vozila, ki je pri omejitvi 130 km/h, vozil 240 km/h.

Preizkus z alkotestom je pokazal, da je vozil krepko pod vplivom alkohola. V krvi je imel nekaj manj kot dve promili in pol alkohola.

Neprilagojena hitrost je na slovenskih cestah še vedno med glavnimi dejavniki prometnih nesreč, še zlasti tistih z najhujšimi posledicami. Z doslednejšim spoštovanjem omejitev hitrosti in ustrezno prilagoditvijo vožnje razmeram na cesti bi lahko obvarovali marsikatero življenje, saj stopnja poškodb narašča sorazmerno s hitrostjo. Še posebej nevarna je neprilagojena hitrost v kombinaciji z vožnjo pod vplivom alkohola. Alkohol najprej oslabi sposobnost normalnega miselnega presojanja. Voznik je tako prepričan, da vozi bolje kot dejansko, temu pa sledijo slabša sposobnost zaznavanja, napačne ocene razdalj, počasni odzivi, motnje pri ravnotežju, zožen zorni kot in drugo, so dodali na PU Celje, kjer hkrati vse voznike znova opozarjajo naj spoštujejo cestno prometne predpise in naj nikar ne vozijo, če so pred tem pili alkoholne pijače.

Z VAMI V ŽIVO

Radio Celje

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Sledite nam

OBRAZCI

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)