Pravljične Rimske Toplice prebudile in povezale kraj

Pravljične Rimske Toplice prebudile in povezale kraj
Regija danes
Tipografija

Svoja vrata so včeraj prvič odpirle Pravljične Rimske Toplice. Minuli torek so v parku pod Rimskimi termami zasijale praznične lučke, najmlajše je obiskal Miklavž, piko na i odprtju Pravljičnih Rimskih Toplic je dodal Dejan Dogaja. 

»Dogodek in priprava nanj sta povezala ves kraj, vsi dihajo za to prireditev. Doslej v kraju takšne povezanosti ni bilo čutiti. Tokrat pa so vsi želeli pomagati pri okraševanju, pletenju adventnega venca, postavljanju stvari. Pri vsakem opravilu nas je bilo na kupu vsaj petnajst, kar je res presenetljivo,« ne skriva zadovoljstva predsednik KS Mitja Knez.

Na to, kako bi s pravljičnim dogajanjem popestrili zadnji mesec v letu, so se v Rimskih Toplicah začeli pripravljati že spomladi. K sodelovanju so povabili ponudnike, ki svoje izdelke predstavljajo in prodajajo na stojnicah. Dobili so kar dvaindvajset prijav. Večina ponudnikov na stojnicah je domačinov, torej iz Rimskih Toplic in okolice, nekaj jih je tudi iz sosednjih občin. Praznične stojnice bodo vabile vse decembrske petke in sobote med 17. in 21. uro ter v nedeljo, 10. in 17. decembra, med 16. in 20. uro.

Za najmlajše so v parku pod termami postavili tudi labirint, sestavljen iz štiristo kock sena.

 

BA

Foto: KS Rimske Toplice

Preberite več v Novem tedniku, ki bo izšel v četrtek, 7. decembra.

Z VAMI V ŽIVO

Bojan Kovač

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Sledite nam

OBRAZCI

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)