Policisti končali preiskavo množičnega pretepa v Vitanju

Policisti končali preiskavo množičnega pretepa v Vitanju
Regija danes
Tipografija

Na Policijski upravi Celje so končali preiskavo množičnega pretepa na javni prireditvi v Vitanju 4. maja letos, v katerem je bilo udeleženih okoli 30 oseb. Policisti so ugotovili več nepravilnosti, zaradi česar bodo kazensko ovadili več varnostnikov in rediteljev.

 

Začelo se je s pretepom dveh občanov. Varnostniki, ki so poskušali vzpostaviti javni red in mir, so med posredovanjem odrinili eno od obiskovalk, zaradi česar je posledično več obiskovalcev s silo poskušalo varnostnikom preprečiti izvedbo ukrepov. V dogodku je bilo lažje poškodovanih enajst obiskovalcev prireditve, so sporočili iz Policijske uprave Celje.

Policisti so v preiskavi ugotovili, da so nekateri varnostniki določene ukrepe izvedli nezakonito in nestrokovno, kar je bilo potrjeno z izjavami prič na kraju in javno objavljenimi posnetki. Zaradi suma storitve kaznivih dejanj nasilništva in lahke telesne poškodbe bodo kazensko ovadili dva varnostnika in pet rediteljev. Prav tako bodo policisti zaradi suma storitve kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe kazensko ovadili osebi, ki sta začeli pretep. Na podlagi vseh zavarovanih dokazov, posnetkov in zbranih obvestil so zoper organizatorje in soorganizatorje prireditve, zoper imetnika licence ter zoper tri varnostnike uvedli tudi več postopkov o prekršku. Prav tako so obvestili pristojne inšpekcijske službe in ministrstvo za notranje zadeve, ki je pristojni organ na področju zasebnega varovanja. O za zdaj še neznanih storilcih, ki so bili udeleženi v množični kršitvi javnega reda in miru, pa še zbirajo obvestila.

 

BA 

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Z VAMI V ŽIVO

Živa Dobnik

voditelj

Trenutno poslušate:

Sledite nam

OBRAZCI

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)