Aktivne počitnice so tukaj

Aktivne počitnice so tukaj
Regija danes
Tipografija

Mestna občina Celje v sodelovanju s I. osnovno šolo Celje že 10. leto zapored organizira Poletno počitniško varstvo. Varstvo je organizirano do 30. avgusta ter je namenjeno učencem celjskih in okoliških osnovnih šol, od 1. do 5. razreda. (SŠol, Foto: I.OŠ)

Na I. osnovni šoli Celje opažajo, da se v varstvo vsako leto vključi več otrok. Trenutno je skupaj vpisanih približno 190, prijave pa sprejemajo vse poletje. Pretekli teden je bilo v poletnem počitniškem varstvu 76 otrok. Aktivnosti in delavnice, ki jih pripravljajo koordinatorji I. OŠ in zunanji izvajalci, se tedensko razlikujejo, saj želijo otrokom omogočiti pester in raznolik nabor aktivnosti.

Poletne aktivnosti za otroke pripravljajo med drugim tudi v Muzeju novejše zgodovine Celje, Pokrajinskem muzeju Celje, Galeriji sodobne umetnosti, Tehnoparku Celje, … Otroci lahko uživajo v počitniških vragolijah s Hermanom Lisjakom (MNZC), ustvarjalnih in poučnih delavnicah v Pokrajinskem muzeju, v Galeriji sodobne umetnosti pa skozi igro in raziskovanje spoznavajo vizualne medije, likovne tehnike in vsebine, ki so značilne za sodobno umetniško ustvarjanje. V Tehnoparku Celje to poletje pripravljajo počitniške naravoslovne delavnice o skrivnostih znanosti. Datumi in informacije so objavljeni na spletnih straneh javnih zavodov.

Aktivne počitnice so možnost za otroke in mlade, da prosti čas med počitnicami preživijo razgibano, aktivno in v družbi vrstnikov v svoji mestni četrti ali krajevni skupnosti. Organizirajo jih v osmih krajevnih skupnosti in mestnih četrteh.

Razpored je naslednji:

 - od 1. do 5. julija je aktivne pošitnice pripravljala Mestna četrt SLAVKO ŠLANDER

- od 8. do 12. julija Mestna četrt NOVA VAS

- od 15. do 19. julija Krajevna skupnost ŠMARTNO V ROŽNI DOLINI

- od 22. do 26. julija  Krajevna skupnost OSTROŽNO

- od 29. julija do 2. avgusta Krajevna skupnost TEHARJE

- od 5. do 9. avgusta Krajevna skupnost TRNOVLJE

- od 12. do 16. avgusta Mestna četrt LAVA

- od 19. do 23. avgusta Krajevna skupnost MEDLOG.

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Z VAMI V ŽIVO

Živa Dobnik

voditelj

Trenutno poslušate:

Sledite nam

OBRAZCI

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)