Nova sezona

Nova sezona
Aktualno
Tipografija

8. sezona projekta Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo! Najboljši pevci so doma tam, kjer otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo!

Slovenske narodne, ljudske in zabavne pesmi je v projektu družbe Radio Tednik Ptuj v sedmih sezonah prepevalo že 2.300 otrok iz 445 osnovnih šol, prisluhnilo pa jim je že več kot 70 tisoč poslušalcev!

Kot kreatorji drobnih zgodb za spodbujanja zavedanja o lepotah slovenske besede smo se  projektu “otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo"  pridružili tudi v družbi Novi tednik&Radio Celje. S projektom želimo v prvi vrsti izpostaviti težavo osnovnošolske mladine, saj vemo, da vsakdanjost vrveža, hitenja, obveznosti, delovne obremenitve v današnjem času otrokom pušča nepopravljive posledice.

Projekt “otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo” zasleduje enega najpomebnejših ciljev nacionalne kulturne filozofije. Spodbuja madostniški talent in ustvarja realno  priložnost h kakovostni glasbeni produkciji za razvoj in obstoj vseh oblik slovenske glasbe.

Tudi osma sezona projekta bo pravljična! Zavedajoč se vsega kar nosi epidemija Covid-19, z vso odgovornostjo pripravljamo natečaj, ki bo otrokom in zdravju prijazen. V tokratni sezoni se bomo vrnili na teren v primeru zmanjšanja nevarnosti okužb. Še zmeraj tedensko bomo pripravljali šolske nastope in prireditve brez stikov. Vsak otrok bo dobil svojih "pet minut slave” na radiu. Prvi nivo, torej osnovno šolske prireditve, bodo postale radijska oddaja, kjer bo vsak otrok v varnem okolju odpel svoj nastop. Skladbe se bodo predvajale na radiu, vsi nastopi pa bodo vidni na uradnih Facebook in Youtube profilih Radia Celje in Radia Ptuj.

FACEBOOK in YOUTUBE nastopi otrok v radijski oddaji.

Zmagovalci iz posameznih kategorij bodo sodelovali na polfinalnem izboru. Prireditev se bo sklenila s super finalom, kjer bo nastopilo do 26 najboljših mladih pevk in pevcev iz posameznih izborov. Zmagovalca v obeh kategorijah bosta v sodelovanju s SAZASOM posnela lastno skladbo, ki se bo vrtela po radijskih kanalih Media 24.  Finalno prireditev bo posnela RTV Slovenija, ki bo predvajala dve 65 minutni tv oddaji.

Skupna želja naše medijske družbe, otrok, glasbenih pedagogov, lokalne skupnosti in širše javnosti je, da projekt postane vseslovenski in da se vanj vključi čim več osnovnih šol iz Slovenije. Iz leta v leto točno to natečaj tudi postaja, saj se projektu pridružuje čedalje večje število osnovnih šol. Zato Vas organizatorji projekta “OTROCI POJEJO SLOVENSKE PESMI IN SE VESELIJO” vabimo, da nam skupaj z  otroci iz Vaših osnovnih šol spišemo eno lepših zgodb glasbenega ustvarjanja otrok.

Več informacij na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Z VAMI V ŽIVO

Janže Fric

voditelj

Trenutno poslušate:

Sledite nam

OBRAZCI

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)