Župan začasno odstavljen, vlada Pika

Župan začasno odstavljen, vlada Pika
Aktualno
Tipografija

V Velenju se je danes ob 10. uri začel 34. Pikin festival. Mesto je sicer že cel september v znamenju Pike Nogavičke, njenih prijatlejev in norčij, Pikin festival, ki se je začel danes, pa bo trajal do vključno petka 15. septembra. Tema letošnjega je časovni stroj, znotraj katerega bo mogoče že v zgolj enem dopoldnevu potovati od predvčerajšnjega do pojutrišnjega dne – od antičnih do že prav futurističnih časov. 

 

Organizatorji v sklopi Pikinega festivala pripravlajo več kot 80 dogodkov v Rdeči dvorani, na Pikinem otroškem igrišču, na Titovem trgu, v Pikinem kinu ter na Pikinem (v Domu kulture Velenje), Tomaževem (v Glasbeni šoli Velenje), Kapitanovem (Titov trg) in Fickovem (Pikino otroško igrišče) odru.

V Rdeči dvorani na svoj račun pridejo mladi umetniki – 45 ustvarjalnih postaj je razdeljenih po različnih obdobjih, ki sodijo tako v preteklost kot v prihodnost. 

Na Pikinem otroškem igrišču pod krošnjami dreves stoji Fickov oder, ki vsak dan gosti pestro lutkovno, igrano in glasbeno produkcijo. 

Titov trg in okoliške travnate površine pa poleg Kapitanovega odra in Pikinega mesta ponujajo skok v zgodoviino do grških filozofov v antičnem svetu, ogledate si lahko kakšen viteški dvoboj na srednjeveškem trgu, ali pa čas preživite z miroljubnimi indijanci in kavbojci na Divjem zahodu. Mogoče pa vas zanima, kako je izgledala mladost v Velenju v času prvih telefonov, gumitvista in kvačkanih prtičkov? 

Na odprtju za otroke in odrasle, ljubiteljev najmočnejše deklice na svetu, enega najatraktivnejših festivalov v naši regiji smo bili tudi mi. Kako festivalsko dogajanje izgleda tudi v sliki, si poglejte v naši galeriji spodaj.

Z VAMI V ŽIVO

Boštjan Oder in Bojana Avguštinčič

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam