VOLITVE EU 2024

VOLITVE EU 2024
Aktualno
Tipografija

V skladu z Zakonom o volilni in referendumski kampanji Radio Celje objavlja PRAVILA ZA IZRABO PROGRAMSKEGA ČASA RADIA CELJE MED VOLILNO KAMPANJO ZA VOLITVE POSLANCEV IZ SLOVENIJE V EVROPSKI PARLAMENT 2024

Pravila opredeljujejo obseg, pogoje in način za izrabo programskega časa med volilno kampanjo (9.5.2024 – 7.6.2024) za volitve poslank in poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament, ki bodo 9. junija letos.

Za informativne oddaje velja v času volilne kampanje načelo prepovedi politične propagande. Radio Celje si bo v skladu z zakonodajo in svojo uredniško politiko v času volilne kampanje prizadeval enakopravno spremljati mnenja političnih strank, skupin in posameznikov, njihovih argumentov in njihove dejavnosti v volilni kampanji, kot to novinarjem narekuje novinarski etični kodeks. O obsegu in vsebini prispevkov odloča uredništvo samostojno.

Radio Celje bo med volilno kampanjo za volitve poslank in poslancev iz Slovenije v Evropski parlament vsem kandidatom in kandidatkam, političnim strankam oz. listam (v nadaljevanju: naročnikom) omogočil oglaševanje v obliki radijskih oglasov. Vsi naročniki bodo obravnavani enakopravno.

Radio Celje bo med volilno kampanjo naročnikom omogočil, da zakupijo objave predvolilnih oglasov, ki bodo objavljeni v terminih, tudi sicer namenjenih oglaševanju.

Zakup oz. datum predvolilnega oglasa, je potrebno naročiti vsaj 3 dni pred objavo. Naročene oglase bomo objavljali v skladu s splošnimi pogoji in po ceniku, ki velja za čas volilne kampanje za evropske volitve 2024.

Naročeni oglasi bodo jasno zvočno označeni, naveden bo naročnik oz. plačnik oddaje.

Med volilno kampanjo za program Radia Celje velja tudi, da novinarji in sodelavci radia, ki se bodo odločili za kandidaturo na volitvah ne smejo voditi ali urejati oddaj in tudi ne pripravljati avtorskih prispevkov.

Ugovore zoper morebitne nepravilnosti pri izvajanju teh pravil sprejema odgovorna urednica Radia Celje, Saša Pukl.

Pravila so objavljena na radiocelje.svet24.si

Kontaktni elektronski naslov Radia Celje v času volilne kampanje: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

direktor: Drago Slameršak

Cenik EU volitve 2024

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Z VAMI V ŽIVO

Janže Fric

voditelj

Trenutno poslušate:

Sledite nam

OBRAZCI

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)