Eksploziven vstop v poletje z noro energijo zdrave hribovske zabave

Eksploziven vstop v poletje z noro energijo zdrave hribovske zabave Kljub vzponu nad 1000 metrov so pohodniki na vrhu prekipevali od energije. Foto: Sviglo production
Aktualno
Tipografija

Po nepozabnem Nanosu na polovici 15. sezone Laško Gremo v hribe

Nanos 1

Poletno jutranje sonce je nežno božalo korajžne hribolazce na poti do vrha. Sviglo production

Slikovita kraška planota Nanos z neprecenljivimi razgledi je bila tudi letos destinacija tretjega dogodka vseslovenskega pohodniškega gibanja Laško Gremo v hribe, prizorišče pred povsem obnovljeno Vojkovo kočo pa je bilo priča novemu in še večjemu prazniku zdrave zabave, na kateri legendarna znamka Laško v slovenskih hribih že 15. leto odgovorno združuje pohodništvo, glasbo in šport.

nanos 2

Dih jemajoči razgledi z Nanosa vedno osupnejo. Sviglo production

Nanos 3

Ambasadorka Lea Mederal Gams s prvim strelcem državnega prvenstva Andražem Makucem in novima soigralcema iz RK Celje Pivovarna Laško pred obnovljeno Vojkovo kočo. Sviglo production

Po uvodnem pozdravu ambasadorke tega gibanja Lee Mederal Gams in čudoviti interpretaciji slovenske himne izpod glasilk prikupne voditeljice Veseljakovega Židanega popoldneva Nike Svetlin, vnukinje legendarnega harmonikarja in skladatelja Franca Flereta, je Poštar Lojz na oder zbobnal še številno zasedbo radijskih in televizijskih kolegov z Aktuala in Veseljaka ter navzoče povabil k skupnemu prepevanju slovenske ljudske V dolini tihi.

Nanos 4

Aktualovci in Veseljaki so pod takti harmonike Tjaše Božič zapeli narodno V dolini tihi. Sviglo production

Nanos 5

Prešerni pohodniki so se z veseljem pridružili voditeljem pri prepevanju slovenske ljudske pesmi. Sviglo production

Že dobro ogreta grla je k spremljavi narodnozabavnih napevov nato povabil ansambel Viharnik, po odprtju soda laškega pivovarja, ki ga je s spretnim udarcem macole opravil soimenjak voditelja Aktualove Galame, oskrbnik novo odprtega Vojkovega doma Dean Žigon, pa je zbrane v še hitrejši korak spodbudila prava energijska bombica z bližnjega Cola Tjaša Božič, ki je poživila z uspešnico Moj Bine in prešerne pohodnike kot prva popeljala v hribovski vlakec.

Nanos 6

Poskočne narodnozabavne viže ansambla Viharnik so pohodnike zvabila na plesišče. Sviglo production

Nanos 7

Laškemu pivovarju je sod z zelenim zlatom pred Vojkovo kočo pomagal odpreti oskrbnik Dean Žigon. Sviglo production

Nanos 8

V priljubljeni vlakec je kot prva hribolazce povezala domačinka Tjaša Božič. Sviglo production

Še preden je navdušila in pohodniški Laško Ekspres po nanoškem drugem tiru zapeljala še nepremagljiva vsestranska misica, igralka in pevka Rebeka Dremelj, pa je voditelj Gregor Janežič na oder povabil z letošnjo zimo upokojenega legendarnega komentatorja Andreja Stareta. Po pogovoru z iskrivim zdravnikom so priložnost za spominsko fotografiranje s prejemnikom tretjega priznanja Laško Legenda, dobili še nanj čakajoči hribolazci, nanoškemu občinstvu pa so se na odru predstavili še mladinski pogon ženske slovenske rokometne reprezentance in predstavniki Rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško, na čelu z novo okrepitvijo, prvim strelcem državnega prvenstva Andražem Makucem.

Nanos 10

Predstavnica znamke Laško in domačinka izpod Nanosa Patricija Kodrič je tretje priznanje Laško Legenda izročila Andreju Staretu. Sviglo Production

Nanos 11

Mlade slovenske reprezentantke v rokometu in predstavniki RK Celje Pivovarna Laško. Sviglo production

Nanos 12

Nepremagljiva Rebeka Dremelj je navdušila s svojo nalezljivo energijo. Sviglo production

Nanos 13

Tudi Rebeka si je z veseljem vzela čas za druženje in fotografiranje z oboževalci. Sviglo production

Seveda tudi tokrat niso izostali poskočni ritmi Aktualove Galame in Petkove pumpe, atraktivne animacijske igre z zbiranjem pločevink za projekt Laško Bivak za bele vrhove ter podelitvijo para unikatnih Alpininih gojzarjev Laško Gremo v hribe, kot tudi ne testiranje naprednih Elanovih električnih koles serije Mantis.

Nanos 14

Ritmi Aktualove Galame in Petkove pumpe so z eksplozivno Tjašo Božič na Nanosu dobili pospešek. Sviglo production

Nanos 15

Vaša zabava danes pomeni zavetje jutri – vnovično zbiranje pločevink za izgradnjo treh novih bivakov v slovenskih vrhovih. Sviglo production

Nanos 16

Na ogled postavljeni unikatni Alpinini gojzarji Laško Gremo v hribe so tudi na Nanosu dobili novega lastnika. Sviglo Production  

Nanos 17

Obiskovalci so zopet dobili priložnost testirati Elanova napredna električna kolesa. Sviglo production

Za piko na i in popolno energijsko eksplozijo pa je za konec poskrbel neutrudni Vili Resnik s svojo v dneh evropskega nogometnega prvenstva še posebej aktualno zimzeleno uspešnico Na fuzbal me pust, ki jo je do vrelišča razgreto občinstvo pospremilo še s skandiranjem slovenski izbrani vrsti in ji nekaj te nore atomske energije s 1240 metrov nad morjem z rahlim poletnim vetrom poslalo v daljno Nemčijo. In čeprav gora res ni nora, bi navzoči enoglasno pritrdili, da je sobotna zabava zagotovo bila!

 Nanos 18

Neutrudni Vili Resnik je dvignil tudi Nanos. Sviglo production

Nanos 19

Z aktualno zimzeleno Na fuzbal me pust je Resnik razgreto publiko pripeljal do vrelišča. Sviglo production

Prav posebno zahvalo organizatorjev pa si zaslužijo obiskovalci tega nepozabnega dogodka na Nanosu, saj je bilo prireditveno prizorišče še bolj polno kot lani, veliko parkirišče pod Vojkovo kočo pa z izjemo dostavnih vozil skorajda prazno, kar pomeni, da so praktično vsi obiskovalci na dogodek prišli iz doline in si brezplačni dogodek ter pijačo dobrodošlice iz brezalkoholnega programa Laško 0,0% prislužili z lastnim potom ob premagovanju višinskih metrov. Vse čestitke!

nanos 20

Organizatorji so navdušeni, ker je velika večina obiskovalcev iz doline prišla peš ali s kolesom. Sviglo production

Nanos 21

Zaslužne hribolazce je na vrhu čakala osvežitev Laško 0,0%. Sviglo production

Več kot odličen obet pred selitvijo pohodniške karavane v zibelko piva in cvetja, ko se 13. julija v Laškem že tradicionalno povzpnemo na Šmohor, kjer nasod 9:30 dalje čaka nova, nora hribovska zabava.

Nanos 22

13. julija se nad zibelko piva in cvetja pred Domom na Šmohorju obeta nov vrhunski program. Sviglo production

 

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Z VAMI V ŽIVO

Živa Dobnik

voditelj

Trenutno poslušate:

Sledite nam

OBRAZCI

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)