Silvo Jakopec na cilju tisoč kilometrov dolge jubilejne transverzale

Silvo Jakopec na cilju tisoč kilometrov dolge jubilejne transverzale
Regija danes
Tipografija

Rekreativni kolesar Silvo Jakopec, član Kolesarskega kluba Laško, se je včeraj zvečer po osmih dneh vožnje in po več kot tisoč prevoženih kilometrih po nekdanji slovenski kolesarski transverzali vrnil v domače Laško. S turo, ki jo je v Laškem 6. julija tudi začel, je obeležil 25-letni jubilej od takrat, ko je prvič uspešno prevozil pot po Sloveniji, ki si jo je zamislil legendarni Tone Fornezzi – Tof, prav tako navdušen rekreativni kolesar.

Jubilejno turo je prekolesaril v sedmih etapah, števec na njegovem kolesu pa je na koncu pokazal 1077 kilometrov. Prvi dan je končal v Benediktu v Prekmurju, sledila je najdaljša, več kot 207 kilometrov dolga etapa, ki ga je mimo Celja, Velenja in Dravograda vodila do Kamnika. Tretji dan je kolesaril mimo Bleda in Jesenic do Kranjske Gore, četrti, po vzponu na Vršič, do kampa Vili v vasici Volarje med Tolminom in Kobaridom. Peto etapo je po vožnji na Krasu in krajšem obvozu v Italijo, da si je nekoliko skrajšal pot, končal v Kopru, kjer je sledil načrtovani dan počitka. Predzadnja etapa z Obale do Kočevja, ki ga je vodila čez Črni Kal, mimo Nanosa in Cerknice ter čez Bloško planoto, je bila zelo naporna tudi zaradi vremenskih pogojev.

 

Veter je bil precej moteč tudi v zadnjem delu poti, mimo Novega mesta, Kostanjevice na Krki, Krškega, Bistrice ob Sotli, Rogaške Slatina in Celja, vendar precej manj kot prejšnji dan, sklepna sedma etapa je bila dolga 193 kilometrov.

 

Preberite več v Novem tedniku

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Z VAMI V ŽIVO

Janže Fric

voditelj

Trenutno poslušate:

Sledite nam

OBRAZCI

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)