Vrtnica prodana, kupec celjski gostinec

Vrtnica prodana, kupec celjski gostinec
Regija danes
Tipografija

Stečajnemu upravitelju propadlega celjskega podjetja Domine je že v prvem poskusu uspelo prodati znano kavarno Vrtnica v središču mesta. Novi lastnik bo najverjetneje širši javnosti neznan Anže Dernač, ki ima svojo dejavnost registrirano v občini Laško, po naših informacijah naj bi v Celju že imel nekaj manjših gostinskih lokalov.

 

Anže Dernač je bil edini udeleženec na dražbi, zato mu je kavarno uspelo dobiti po izklicni ceni, ki je znašala 290 tisoč evrov. Sodišče je upravitelju Benjaminu Pačniku že izdalo soglasje za sklenitev prodajne pogodbe, Dernač bo moral celotno kupnino poravnati najkasneje v treh mesecih.

Kavarno Vrtnica ima od decembra 2017 v najemu podjetje Igiz iz Petrovč. Solastnik podjetja Luka Ščurek je povedal, da se dražbe ni udeležil zaradi previsoke izklicne cene. »Poleg tega je v sedanjih koronskih časih, ko ne veš, ali bodo ukrepi vlade spet zaprli vrata gostiln, kupovanje tovrstnih lokalov zelo tvegano,« je še dejal Ščurek, ki je nekaj dni po dražbi, ko še ni bilo znano, kdo je kupil Vrtnico, optimistično pričakoval, da bo v kavarni lahko še naprej ostal kot najemnik. Zdaj ko je kupec znan, razmišlja nekoliko drugače. »Treba bo počakati, da bo postopek prodaje končan, in takrat pričakujem obisk novega lastnika. Ne vem, kako se bova dogovorila in ali bo naše podjetje lahko ostalo najemnik Vrtnice. Če bo najemno pogodbo prekinil, me zanima, kaj bo z opremo v kavarni, ki je naša in je vredna približno 70 tisoč evrov,« pravi Ščurek.

Kavarna Vrtnica, ki ima 184 kvadratnih metrov velik prostor v pritličju stavbe ob Malgajevi ulici, je tretja nepremičnina iz stečajne mase družbe Domine, ki jo je upravitelj Pačnik uspel prodati. Seveda bo posel sklenjen šele takrat, ko bo novi lastnik v celoti poravnal kupnino. Na prodajo zdaj čaka še Gostilna pri mostu, ki meri 615 kvadratnih metrov, izklicna cena zanjo naj bi znašala 300 tisoč evrov.

Foto: arhiv NT (SHERPA)

 

Z VAMI V ŽIVO

Radio Celje

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Sledite nam

OBRAZCI

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)