S pomočjo javnosti do novega ultrazvočnega aparata za preglede otrok

S pomočjo javnosti do novega ultrazvočnega aparata za preglede otrok
Regija danes
Tipografija

Splošna bolnišnica je s pomočjo javnosti zbrala sredstva za nakup novega ultrazvočnega aparata, ki bo zdravnikom v Pediatričnem urgentnem centru Splošne bolnišnice Celje v pomoč pri odkrivanju stanj, ki ogrožajo življenje, in diagnostiki najbolj ranljive populacije.

 

 Bolnišnica je akcijo začela lani, od takrat pa so lahko ljudje darovali denar tudi preko SMS sporočil, odzvala pa so se tudi številna podjetja. Organizirano je bilo tudi dobrodelno tekmovanje v športnem plezanju za otroke v Celju, v korist akcije je šla tudi vstopnina dobrodelne glasbene prireditve v Šentjurju. »Pomemben del so s svojimi nakazili prispevali tudi posamezniki,« pravijo v Splošni bolnišnici Celje.

 Skupaj so vsi zbrali 25.342 evrov. »Po zaključenih postopkih nabave smo 4. marca letos prevzeli ultrazvočni aparat Mindray M9, katerega končna cena je bila 34 tisoč evrov, in ga takoj vključili v delo Pediatričnega urgentnega centra. Načrtovano javno predajo aparata nam je žal preprečila epidemija novega koronavirusa. Kljub temu, da se je formalno končala 31. maja, pa nam epidemiološka situacija še vedno ne omogoča, da bi v bolnišnici naredili javno predajo donacije. Vsem posameznikom in podjetjem, ki so nam pomagali pri naših prizadevanjih, se zato zahvaljujemo na daljavo,« so zapisali v celjski bolnišnici.

Z VAMI V ŽIVO

Bojan Kovač

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Sledite nam

OBRAZCI

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)