53. MOS dokončno odpovedan

53. MOS dokončno odpovedan Foto: arhiv NT&RC
Regija danes
Tipografija

Iz Celjskega sejma so sporočili, da največjega sejemskega dogodka, 53. MOS-a, kljub trudu letos ne bo. Največjo poslovno-sejemsko prireditev Slovenije so bili zaradi nepremostljivih ovir, povezanih s koronavirusom, namreč po posvetovanju s pristojnimi inštitucijami primorani dokončno odpovedati.

V prvi vrsti so takšno odločitev sprejeli zaradi zagotavljanja zdravstvene varnosti, pa tudi zaradi želje, da MOS ohrani kakovostno identiteto, ki omogoča razstavljavcem uspešno promocijo širši javnosti, so sporočili iz Celjskega sejma.

MOS je 52. let zapored predstavljal osrednjo poslovno-sejemsko prireditev Slovenije. Številna slovenska in tuja podjetja so si z razstavljanjem na MOS-u zagotavljala veliko večino letnega prometa in širila poslovne kontakte. Ne glede na odpoved 53. MOS-a pa organizatorji verjamejo, da že prihodnje leto predstavlja nov začetek. V mislih že namreč načrtujejo popolno izvedbo MOS-a in drugih sejemskih dogodkov v letu 2021, za katere so prepričani, da bodo lahko ponovno zaživeli v vsej svoji mogočnosti.

Družba Celjski sejem je morala zaradi koronavirusa odpovedati že več sejmov in bo leto sklenila z občutnim upadom prihodkov, z odpovedanim Mosom bodo nižji kot milijon evrov, potem ko so lani znašali 4,4 milijona evrov.

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Z VAMI V ŽIVO

Janže Fric

voditelj

Trenutno poslušate:

Sledite nam

OBRAZCI

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)