Hala Golovec za sejem, šport in rekreacijo

Hala Golovec za sejem, šport in rekreacijo
Regija danes
Tipografija

V tokratnem zgodovinskem pregledu pisanja Novega tednika smo se posvetili temam, o katerih smo pisali v tem času julija sredi sedemdesetih let. Glede na poletni čas in vsebine v takratnih številkah našega časopisa, bi težko rekli, da je šlo za kakšno poletno mrtvilo ali čas kislih kumaric, kot temu radi rečemo.

Najbrž je razlog tudi v tem, da je Občina Celje takrat obeleževala svoj občinski praznik in da so se tudi zaradi tega takrat vrstili številni dogodki, da so mestne oblasti predajale namenu nove pridobitve itn. V Celje je bilo julija 1976 v ospredju težko pričakovano odprtje Hale Golovec, ki je bila namenjena sejemski dejavnosti, športu in rekreaciji.

Legendarna dvorana je sicer svoj ognjeni krst doživela že pred uradnim odprtjem, 1. julija s kvalifikacijsko tekmo proti mostarskemu Veležu, v kateri so rokometaši Celja zmagali z dovolj visoko prednostjo in se iz takratne II. zvezne lige uvrstili v prvo jugoslovansko rokometno ligo. Kot prizorišče vrhunskih športnih dogodkov je Hala Golovec svojemu namenu služila kar 37 let, vse do odprtja nove dvorane Zlatorog na Hudinji, leta 2003, sejemski in rekreativni dejavnosti pa služi še danes.

Preberite več v Novem tedniku

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Z VAMI V ŽIVO

Janže Fric

voditelj

Trenutno poslušate:

Sledite nam

OBRAZCI

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)