Priložnost za hitrejši digitalni razvoj

Priložnost za hitrejši digitalni razvoj
Regija danes
Tipografija

Konzorcij vseh enajstih slovenskih mestnih občin, med katerimi je tudi Celje, sodeluje v projektu EU Izziv 100 inteligentnih mest, potem ko je konzorcij bil uspešen na razpisu Evropske komisije. Cilj iniciative je vzpostaviti mrežo 100 inovativnih in pametnih mest, ki sodelujejo pri raziskovanju novih tehnologij in imajo cilj izboljšati kakovost življenja ter dela v mestu in zagotoviti trajnostno rast mesta.

»Z inovativnimi rešitvami bodo sodelujoča mesta postala bolj zelena, socialna in pametnejša pri naslavljanju in reševanju mestnih težav. Prejeli bomo strokovno podporo za razvoj in izvajanje strategij, da bi dosegli omenjene cilje,« so o namenu iniciative povedali v Mestni občini Celje.

Vodilna tema projekta je eUprava in digitaliziranje javnih storitev. Vsaka od sodelujočih občin na tem področju dela že nekaj časa, cilji tega projekta so povezovanje, izmenjava znanja in izkušenj ter vzpostavitev skupne platforme. Na vodilno temo se navezujeta področji pametne in trajnostne mobilnosti ter inovativnega izobraževanja in usposabljanja. Pri prvem področju digitalna podpora pomeni hitre in zelo učinkovite rešitve, ki bistveno pripomorejo h kakovosti življenja v mestih. Mestne občine so namreč glavna regionalna, izobraževalna in gospodarska središča z visoko stopnjo dnevne migracije.

Preberite več v Novem tedniku

Z VAMI V ŽIVO

Radio Celje

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Sledite nam

OBRAZCI

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)