Konjiški maraton konec septembra zanesljivo bo

Konjiški maraton konec septembra zanesljivo bo
Regija danes
Tipografija

Negotovosti ni več, tradicionalni Konjiški maraton letos zanesljivo bo, saj je NIJZ organizatorjem zadnji konec tedna v septembru odobril izvedbo te priljubljene množične tekaške prireditve. Zaradi zahtev NIJZ v zvezi s preprečevanjem širjenja koronovirusa, pa bo letošnji Konjiški maraton nekoliko drugačen kot prejšnja leta.

„Soglasje NIJZ za izvedbo prireditve nas je zelo razveselilo, saj se zavedamo da živimo v nekem drugem času, v „novi normalnosti“ in temu se je seveda treba prilagoditi. Ne samo zaradi nas, ampak predvsem zaradi tekačev in njihove varnosti“, je povedal Anton Noner, direktor Konjiškega maratona.

Dodal je, da so od NIJZ dobili nekaj posebnih zahtev, kar pomeni, da letos teka na 21 kilometrov ne bodo mogli izvesti, tudi zaradi omejitve največjega števila udeleženih tekačev. Tako bosta na programu samo tek na 5 kilometrov, ki bo že v soboto in nedeljski tek na 10 kilometrov, ki bo štel tudi za državno prvenstvo v cestnih tekih.

Doslej se je Konjiškega maratona lahko udeležilo največ 1600 tekačev, v teh pa posebnih okoliščinah jih bo letos lahko sodelovalo manj: prvi dan bo na 5 km lahko nastopilo 450, na 10 km pa 430 tekačev. Za tek na krajši razdalji je še nekaj prostih mest, zato naj tekači pohitijo s prijavo, za tek na daljši razdalji pa so prijave zaključene.

Podrobnejše informacije lahko tekači dobijo na spletni strani Konjiškega maratona.

Ena od posebnih zahtev NIJZ pri izvedbi prireditve je tudi, da bodo udeleženci začeli tek v posameznih (ločenih) skupinah po 50 udeležencev, organizacijski odbor pa bo v teh dneh preučili vse pogoje, ki jih je za izvedbo postavil NIJZ.

Prisluhnite še celotnemu pogovoru z Antonom Nonerjem, direktorjem Konjiškega maratona:


Foto: Andraž Purg - GrupA

 

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Z VAMI V ŽIVO

Janže Fric

voditelj

Trenutno poslušate:

Sledite nam

OBRAZCI

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)