Namenu predali novi prizidek Šolskega centra Celje 

Namenu predali novi prizidek Šolskega centra Celje 
Regija danes
Tipografija

Na Šolskem centru Celje so dopoldne namenu predali specializirane učilnice v novem prizidku. Z dodatnimi prostori bo zavod reševal prostorsko stisko, hkrati pa bodo lahko dijaki končno telovadili pod eno streho, saj jih 1. septembra v novi stavbi pričakuje tudi sodoben fitnes. Vrednost prizidka znaša dober milijon evrov, del sredstev zanj je prispevalo resorno ministrstvo.  

Novembra 2019 so se začela gradbena dela in pred poletjem je bil prizidek končan. Sledilo je opremljanje 4 specializiranih učilnic, prostora za laboratorijske vaje in fitnes prostor. Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je k celotni naložbi prispevalo 280 tisoč evrov.  

 »S tem je narejen še en korak h kakovostnejšemu izobraževanju v prijetnem in varnem šolskem okolju za dijakinje, dijake in kakovostnejšim delovnim pogojem zaposlenih v zavodu,« je ob prerezu traku povedala Simona Kustec, ministrica za izobraževanje, znanost in šport.  

»Vsaka pridobitev, ki je posredno naložba v znanje mladih, je še kako pomembna. Bistveno je, da pri tem vse institucije sodelujemo in pomagamo po najboljših močeh. Verjamemo, da bodo dijaki v novih učilnicah uspešno razvijali svoje potenciale in z njimi prispevali tudi k razvoju mesta, kjer so se izobraževali,« je dejala podžupanja Mestne občine Celje Breda Arnšek.  

 Direktor Šolskega centra Celje Igor Dosedla je dejal, da gospodarske panoge zahtevajo vse več specifičnih znanj in obvladovanj sodobnih tehnologij, zato mora šola poskrbeti za usposobljene dijake, pripravljene na vstop na trg dela. V nadaljevanju bo zato ŠCC  ureditl še gradbene in ostale delavnice, s tem pa bo izboljšal pogoje za izobraževanje ter prispevali k lepšemu videzu tega dela Celja. Šolski center bo letos obiskovalo več kot tri tisoč dijakov, kar je 100 več, kot jih je bilo minulo šolsko leto. Za vpis v nekatere programe je omnejitev, zaradi velikega zanimanja za programe tehničnih smeri pa so v dveh programih povečali število razpoložljivih vpisnih mest. 

  Zavod je poletne počitnice sicer znova izkoristil za obnovitvena dela na vseh treh krajih, kjer so šole: Srednja šola za storitvene dejavnosti in logistiko na Ljubljanski cesti je dobila novo streho, del fasade in modni atelje. Na stavbi na Lavi so prenovili stavbno pohištvo ter uredili fasado, na Kosovelovi ulici pa so uredili okolico šole.

 

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Z VAMI V ŽIVO

Boštjan Oder in Bojana Avguštinčič

voditelj

Trenutno poslušate:

Sledite nam

OBRAZCI

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)