Minister Koritnik na »mini« turneji

Minister Koritnik na »mini« turneji
Regija danes
Tipografija

Minister za javno upravo Boštjan Koritnik je danes dopoldan najprej obiskal Občino Braslovče, popoldan se je mudil v Žalcu, še pred tem pa se je udeležil seje Sveta Koroške regije.

 

V Braslovčah se je minister najprej srečal z županom z županom Tomažem Žoharjem, direktorico občinske uprave Natjo Šketa – Miser in poveljnikom občinskega štaba civilne zaščite Rokom Ušenom. Popoldan pa se je o pomenu sodelovanja in države z lokalnimi skupnostmi pogovarjal še z županom Žalca Jankom Kosom, direktorico občinske uprave Tanjo Razboršek Rehar, načelnico upravne enote Žalec Simono Stanter, poveljnikom občinskega štaba civilne zaščite Robertom Vasletom in pooblaščenko župana Hano Šuster Erjavec.

Ena od osrednjih tem pogovora je bila finančna razbremenitev občin.


Župani so se dolgo borili za dvig povprečnine, to so nedavno tudi dosegli. Že več let so namreč opozarjali, da občine dolgo več ne bodo zmogle izpolnjevati vse več nalog, ki jim jih z zakonodajo nalaga država. Kot pravi Koritnik se na ministrstvu tega zavedajo in tako bo sistem financiranja občin gotovo še deležen izboljšav.


Seveda se lokalno vodstvo in minister niso mogli izogniti eni najbolj aktualnih tem ta hip, uvedbi aplikacije #OstaniZdrav. Kot je povedal minister so do današnjega dne zabeležili že več kot 42 tisoč prenosov. Je pa aplikacija za zdaj na voljo zgolj uporabnikom naprav z androidom.

Minister je srečanje v Žalcu zaključil pri Fontani piv Zeleno zlato.

 

Preberite več v Novem tedniku

Z VAMI V ŽIVO

Andreja Petrovič

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam