Kakšna je bila odločitev o vodstvu celjske bolnišnice?

Kakšna je bila odločitev o vodstvu celjske bolnišnice?
Regija danes
Tipografija

Svet zavoda Splošne bolnišnice Celje je danes popoldne za poslovno direktorico bolnišnice potrdil Margareto Guček Zakošek. Današnji razplet je epilog vseh postopkov, ki so se vlekli že od lani, ko naj bi v prvi polovici decembra svet zavoda bolnišnice moral glasovati o novem poslovnem direktorju. A je bila takrat ta odločitev umaknjena z dnevnega reda, saj na njem ni bila predvidena ponovna predstavitev kandidatov. Drugi kandidat je bil nekdanji župan Dobrepolja Janez Pavlin, ki je v preteklosti kandidiral tudi za direktorja ljubljanskega kliničnega centra. (SŠol)

"Oba kandidata sta članom sveta zavoda predstavila svoja programa in vizijo razvoja bolnišnice. Po predstavitvi in pogovoru s kandidatoma so člani sveta zavoda opravili razpravo in tajno glasovanje in z večino glasov za mandatno obdobje 4 let izbrali mag. Margareto Guček Zakošek, ki bo funkcijo začela opravljati po prejetem soglasju Vlade RS," so sporočili iz Splošne bolnišnice Celje. 

Kot je znano, pa je nastala situacija posledica odločitve ljubljanskega višjega delovnega sodišča. To je namreč razveljavilo sklep o imenovanju Guček Zakoškove za direktorico bolnišnice februarja 2018. Takrat je razpisna komisija iz nabora kandidatov izločila Branka Gabrovca, ki naj bi se prav tako potegoval za to delovno mesto. Gabrovec pa je nato sprožil tožbo in jo tudi dobil. S tem je dokazal, saj mu je sodišče pritrdilo, da je bil izločen nezakonito. Posledično je bilo nezakonito tudi imenovanje Guček Zakoškove. Zato je sodišče odločilo, da mora biti imenovanje ponovljeno, toda Gabrovec je kandidaturo umaknil, enako je storila tudi Irena Nunčič, ki se je takrat tudi prijavila za to delovno mesto.

 Ponovljeno imenovanje pa je v zadnjih tednih dobilo tudi velik politični pridih, saj ga mnogi povezujejo s tem, da naj bi bila Guček Zakoškova blizu stranki SMC. Veliko se je govorilo tudi o pritiskih na člane sveta zavoda, ki so se vmes tudi menjavali, nekateri so iz sveta tudi izstopili. Guček Zakoškova se je nato morala braniti tudi pred očitki o mobingu nad zaposlenimi, na kar je opozorila nekdanja vodja finančne službe bolnišnice Vesna Lavrič, ki je v dopisu svetu zavoda bolnišnice Guček Zakoškovi očitala šikaniranje. V bolnišnici pa so mobing zanikali in dejali, da tovrstnih prijav zoper Guček Zakoškovo niso dobili. So pa dodali, da je bilo nekaj pritožb podanih ravno zoper Lavričevo.

 Dejstvo je, da se vsi zaposleni z imenovanjem Guček Zakoškove za poslovno direktorico ne strinjajo, je pa tudi res, da pa jo nekateri zaposleni vendarle podpirajo. Guček Zakoškovo mora zdaj potrditi tudi vlada. 

 

Z VAMI V ŽIVO

Andreja Petrovič

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam