Šole pridno zbirajo star papir tudi med epidemijo, najbolj na OŠ Hudinja

Šole pridno zbirajo star papir tudi med epidemijo, najbolj na OŠ Hudinja
Regija danes
Tipografija

Epidemija je povzročila veliko sprememb v navadah ljudi. Glede na to, da so šole zaprte že večino šolskega leta, bi pričakovali, da bo to vplivalo tudi na količine zbranega šolskega papirja. A v družbi Simbio z veseljem ugotavljajo, da letošnje količine šolskega papirja v primerjavi z enakim obdobjem v minulih letih nič kaj ne izstopajo.

Do 1. februarja 2021 je bilo tako zbrano 349 ton odpadnega šolskega papirja, lani v enakem obdobju sicer 30 ton več, a v primerjavi s prejšnjimi šolskimi leti približno enako ali celo več.

V letošnjem šolskem letu v akciji sodeluje 23 osnovnih in 9 podružničnih šol.

Akcija zbiranja šolskega papirja je v prvi vrsti namenjena ekološkemu osveščanju mladih, da je papir izjemno dragocena surovina, ki jo je možno reciklirati in da se zaradi tega zmanjšuje onesnaženost. Zato tudi družba Simbio odkupuje papir od šol po ceni, ki je pogosto nad tržno ceno. Šole poleg ohranjanja dreves in spodbujanja delovnih in okoljskih navad pri mladih dodatno motivirajo za sodelovanje finančna sredstva, ki jih pridobijo za šolske sklade, ekskurzije, doplačilo malic, izlete … Tiste šole, ki se po količini papirja na učenca uvrstijo na prva tri mesta, pa dobijo še dodatne nagrade. Akcija traja vse do 31. maja 2021.

»Zelo smo veseli, da v tem izrazito ''koronskem'' letu akcija ni zamrla. Zato bi se na tem mestu rad zahvalil vsem hišnikom, ki tehtajo papir, mentorjem, ki z objavami o zbranih količinah spodbujajo zdravo tekmovalnost med razredi, ter seveda staršem, ki neumorno vozijo papir na zbirni center, za njihov dragocen doprinos k uspešnosti akcije,« je povedal mag. Marko Zidanšek, direktor družbe Simbio.

Trenutni razpored med OŠ je sledeč: 1. mesto: OŠ Hudinja (148 kg/učenca), 2. mesto: OŠ Dobrna (57,6 kg/učenca) in 3. mesto: OŠ Ljubečna (54,55 kg/učenca), med POŠ pa: 1. mesto: POŠ Trje (204,2 kg/učenca), 2. mesto: POŠ Socka (112,3 kg/učenca) in 3. mesto: POŠ Trnava 106,5 kg/učenca.

Foto: Simbio

Z VAMI V ŽIVO

Andreja Petrovič

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam