Celjski pust se le ni pustil koroni

Celjski pust se le ni pustil koroni
Regija danes
Tipografija

Kljub temu da je še pred dnevi kazalo, da  zaradi epidemije koronavirusa letos ne bo nobenega pustnega dogajanja v središču Celja, se to ni zgodilo. Celjski pust je vendarle trdoživ in  novodobnemu virusu, ki je zamajal svet, ni pustil, da bi povsem prekrižal načrte.

Zavod Celeia Celje, ki je vsako leto glavni organizator Celjskega pusta, je letos še z nekaterimi partnerji tako poskrbel za nekaj pustnega dogajanja in vzdušja. Mestno jedro je pustno okrašeno, s pisanimi trakovi na jeklenicah, obiskovalce čakajo pustni foto kotički v Stanetovi in Prešernovi ulici ter na Glavnem trgu. Foto kotičke je oblikovala Ustvarjalnica Chic Corner.

Na Zvezdi v središču mesta mimoidoče čaka pošast Monko. Pustno instalacijo so oblikovale vizualne umetnice Andreja Džakušič, Keiko Miyazaki in Iva Tratnik, ki so združene pod imenom IvAnKe.

Tudi OŠ Lava močnejša od korone

Da bi letos pust ne minil čisto neopazno, so poskrbeli tudi učenci iz Osnovne šola Lava v Celju. Kljub drugačnim časom se niso izneverili tradiciji, ki jo negujejo že 16 let. V prilagojeni obliki so uspeli obuditi šege in navade tega časa.

Učenci prvega triletja so bili zelo ustvarjalni in so izdelali skupinske maske. Z dvema »mehurčkoma«, to sta 2. in 3. razred, so na celjskih ulicah dopoldne simbolno pregnali zimo v mestu, že zjutraj pa so postavili tudi inštalacijo s pustnimi maskami. Ostali učenci so obiskali Mestno četrt Lava. Učenci od 4. do 9. razreda so ustvarjali v okviru kulturnega dne na daljavo in tudi pri njih so nastale odlične pustne stvaritve.

RG, TC

Foto: SHERPA

Z VAMI V ŽIVO

Andreja Petrovič

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam